Celjski nogometaši v Stožicah niso izkoristili številčne premoči


V 9. krogu državnega prvenstva sta se v Stožicah v Ljubljani pomerila domača Olimpija in Celje. Celjani so prišli v prestolnico s popotnico treha zaporednih zmag, dveh prvenstvenih in ene pokalne. Serijo Celjanov je ustavila Olimpija, ki je doma zmagala z 1:0, kljub temu, da je drugi polčas odigrala z igralcem manj.

Celjani so tekmo začeli odločno in že v 5. minuti lepo izigrali domačo obrambo ter prišli do nevarne podaje v kazenski prostor, toda Božić žoge ni zadel najbolje. Celjski začetni pritisk so v 9. minuti ohladili domačini. Ziljkić je sprožil na pogled dokaj nenevaren strel, žoga se je (ne)srečno odbila od branilca Kerina in zletela v gostujoča vrata. Domači igralci so prišli do hitrega vodstva z 1:0.

Pet minut kasneje je znova zapretil razpoloženi Ziljkić in z lepim varanjem prišel do strela, a je bil vratar Raduha dobro postavljen in strel ubranil brez težav. Olimpija je še naprej narekovala ritem igre. V 22. minuti so prišli do lepe priložnosti, ko je Nukić podal pred vrata Rahuhe, ta je podajo blokiral, do žoge pa je znova prišel Ziljkić, ki pa je meril previsoko. Tudi Celjani so nekajkrat poizkušali s podajami v prostor, a jih je venomer ustavila domača obramba oz. prepovedani položaj.

V 32. minuti so domači spet izvedli lepo akcijo, ko je dolgo žogo branilcev na desnem krilu sprejel Aldair, njegov močan strel pa je ubranil Raduha.

V 35. minuti je Božić po lepi akciji Svetlina, ki je sam preigraval domačo obrambo, prišel do zaključnega strela, toda meril je prek vrat domačega vratarja Vidmarja. Še eno lepo priložnost so imeli Grofje po predložku iz prostega strela, a je Zecev strel z glavo za malo zgrešil cilj. V zadnjih sekundah prvega polčasa se je Žan Medved sam znašel pred domačim vratarjem, ki pa je najlepšo priložnost na tekmi za Celjane zapravil s premalo natančnim strelom.

Drugi polčas se je začel razburljivo. Branilec Pavlović je namreč po nespametnem drsečem štartu s podplatom na Kerina prejel drugi rumeni karton in predčasno zaključil tekmo. Od 47. minute naprej so tako Celjani igrali z igralcem več. Kljub temu bi Olimpija skoraj podvojila vodstvo, ko je vrata Celjanov znova nevarno ogrozil razigrani Ziljkić, a se je še enkrat izkazal Raduha.

V nadaljevanju so Celjani iz minute v minuto stopnjevali ritem in z več posesti iskali zadetek za izenačenje. Da bi v igro vliv dodatne sveže energije je trener Šalja v 60. minuti opravil kar trojno menjavo. V 67. minuti pa je trener Šalja v igro poslal še petega napadalno usmerjenega igralca. Celjani so z napadalno enajsterico hitro prišli do priložnosti. Tjaš Begić je imel po podaji s kota na glavi izenačenje, toda celjski krilni napadalec je streljal v roke domačega vratarja. V 74. minuti je v igro vstopil Benedičič, ki je takoj po vstopu dobil priložnost za izenačenje, a odbitka po podaji s kota ni znal izkoristiti.

Grofje so v zadnjih desetih minutah močno pritisnili na domačo obrambo, ki pa so z nenatančnimi podajami in premalo močnimi streli, ostali pri minimalnem porazu 1:0.

OLIMPIJA – CELJE 1:0 (1:0)
500; Ziljkić 9.
RK: Pavlović 47./Olimpija

Olimpija: Vidmar; Boakye, Korun, Crnomarković, Pavlović, Tomić, Kapun (64/Ratnik), Aldair, Sešlar (79./Gavrić), Ziljkić (86./Kurež), Nukić.

Celje: Raduha; Kerin (68./Kuzmanović), Zaletel, Zec (60./Brecl), Flius, Šporn (60./Sokler), Vrbanec (75./Benedičič), Svetlin, Božić, Medved (60./Žižek), Begić.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

Rumeni kartoni: Pavlović 12., Korun 44.; Božić 12., Zec 26., Svetlin 35., Sokler 65., Benedičič 77.

T Z N P T
1. Koper 7 6 1 0 19
2. Olimpija Ljubljana 9 5 1 3 16
3. Bravo 8 3 4 1 13
4. Maribor 8 4 1 3 13
5. Mura 8 3 2 3 11
6. CB24 Tabor Sežana 8 3 1 4 10
7. Celje 9 3 1 5 10
8. Domžale 8 3 1 4 10
9. Aluminij 8 1 4 3 7
10. Kalcer Radomlje 9 1 2 6 5

foto: NK Celje