Celjski nogometaši z novim remijem


Nogometaši NK Celja so v četrtem krogu prve nogometne lige še tretjič zapored remizirali. Tokrat so igrali neodločeno v Krškem.

Celjani so v štirih krogih gostovali kar trikrat. Trenutno so s tremi točkami na šestem mestu prvenstvene lestvice.

Celjani so tokrat igrali brez svojega najboljšega moža Rudija Požega Vancaša.

Obračun Krškega in Celja se je končal brez zmagovalca, tako da obe ekipi še vedno čakata na prvo zmago sezone.

Tokratna tekma se je začela s hitrim golom gostiteljev, saj smo zadetek videli že v 3. minuti, potem ko je domače v vodstvo popeljal Nikola Mandić, ki je prodrl po desni strani, obšel in prehitel izkušenega Celjana Jureta Travnerja, nato pa iz ostrega kota z natančnim diagonalnim strelom silovito stresel malo mrežico celjskih vrat.

Sledilo je izmenjavanje priložnosti na obeh straneh, vendar so Celjani počasi prevzemali pobudo. Kljub temu bi v zadnjih minutah domačini skoraj podvojili vodstvo, ko je Francoz Marco Da Silva v 42. minuti nevarno streljal in stresel okvir vrat. Že nekaj minut kasneje so nevarno zapretili Celjani. Ob koncu 45. minute je imel namreč veliko priložnost za izenačenje Jure Travner. Žogo je nevarno udaril z glavo, a se je z odlično obrambo izkazal vratar Krčanov. Prvi polčas se je tako končal z minimalno prednostjo gostiteljev.

V nadaljevanju tekme je bilo Celje nevarnejše. Že v začetku drugega polčasa je po podaji Jana Andrejašiča do imenitne priložnosti s strelom z glavo prišel Jucie Lupeta, vendar je žoga odletela mimo leve vratnice.

V 59. minuti je na zelenico prvič na uradni tekmi v dresu celjskega prvoligaša vstopil napadalec Elvir Ibišević.

V 62. minuti je Krško znova zatreslo okvir gola, kar pa Celjane ni prestrašilo. V 71. minuti so namreč rezultat izenačili na 1:1. Po podaji Tilna Pečnika je v daljši kot gola zadel Jucie Lupeta. To je bil njegov drugi gol v sezoni. Celjski nogometaši so vse do konca srečanja poizkušali doseči še drugi gol, a je ostalo pri rezultatu 1:1.

Celjsko moštvo zdaj čaka tekma 1. kroga pokalnega tekmovanja. Rumeno-modri se bodo v sredo pomerili z Biljami. V soboto pa sledi druga domača prvenstvena tekma. V Celju bo gostoval Triglav iz Kranja.

4. krog:

Krško – Celje 1:1 (1:0)

Strelci: 1:0 – Mandić (3. min), 1:1 – Lupeta (71. min).

Stadion Matije Gubca, gledalcev 700.

Glavni sodnik: Slavko Vinčič (Maribor).

KRŠKO: Zalokar, Zakrajšek, Da Silva, Brekalo, Ristovski, Mandić (od 92. Tomić), Hing-Glover, Ogrinec (od 77. Sokler), Štefulj, Srečković, Volarič (od 66. Kovačič). Trener: Alen Ščulac.

CELJE: Jurhar, Pišek, Zaletel, Novak (od 67. R. Štraus), Vidmajer, Pungaršek, Cvek (od od 59. Ibišević), Lupeta, Pečnik (od 90. Koritnik), Andrejašič, Travner. Trener: Dušan Kosič.

Lestvica po nepopolnem 4. krogu:

T Z N P
T
1. Maribor 3 2 1 0
7
2. Aluminij 3 2 0 1
6
3. Domžale 3 2 0 1
6
4. Mura 3 1 2 0
5
5. Gorica 3 1 2 0
5
6. Celje 4 0 3 1
3
7. Krško 4 0 3 1
3
8. Triglav Kranj 3 0 2 1
2
9. Olimpija Ljubljana 3 0 2 1
2
10. Rudar Velenje 3 0 1 2
1