Celjski oklepniki prepričljivi v Zalogu


hkcCeljski hokejisti so sinoči odigrali prvo gostujočo tekmo v novi sezoni, in sicer z ekipo, s katero so v prejšnji sezoni klonili v polfinalu. V Zalogu niso igrali Knez, Mercina in Petek.

Tekma se je začela z nekaj raztrgane igre na obeh straneh, a kaj kmalu so Celjani prevzeli pobudo in si priigrali nekaj lepih priložnosti, a z jalovim izkupičkom. Domačini so v 11. minuti povedli.

Drugi del tekme so knezi začeli z igralcem več, a plošček ni in ni želel v mrežo. Navijači iz Celja so na svoj račun prišli v 25. minuti, ko je po strelu Klavžarja, Rok Leber mojstrsko podstavil palico in premagal nemočnega Pavliča za svoj prvenec po povratku v Celje. Nato je igra stekla in domačini so bili večji del tretjine stisnjeni v svojo obrambno tretjino. Že približno dve minuti po Lebrovem zadetku je spet udaril prvi napad. Aljaž Ogrizek je odlično nameril in povedel celjsko ekipo v vodstvo z 2:1. Ko so bili hokejisti Slavije še v šoku je Rok Leber udaril drugič in povišal na 3:1. Kljub odlični igri je takoj zatem prišlo do napake v ožji obrambi in sodnik Kralj je dosodil kazenski strel v korist Založanov, ki so ga tudi izkoristili.

Zadnja tretjina je bila v začetku precej izenačena, z nekaj dobrimi posredovanji se je izkazal vratar Matej Duh. Bolj kot se je tekma bližala koncu, bolj so Celjani stiskali domačine v njihovo tretjino. Borbena in pogumna igra je bila poplačana šele dve minuti pred koncem ko je Rok Leber s svojim tretjim zadetkom matiral Pavliča in poskrbel za zmago. Končni izid je z zadetkom v prazna vrata postavil Ogrizek.

HK PLAYBOY SLAVIJA : HK ECE CELJE 3:5 (1:0, 1:3, 1:2)
STRELCI: 24:49 – 1:1 Leber (Rakanović, Klavžar), 27:37 – 1:2 Ogrizek (Rakanović), 32:28 – 1:3 Leber (Klavžar, Rakanović), 58:05 – 3:4 Leber (Grahut Ž., Ogrizek), 59:44 – 3:5 EN Ogrizek
IZKLJUČITVE: 16 minut ; 6 minut
STRELI NA GOL: 27 – 45

V soboto, 1. oktobra, bo v Celju domača tekma z Zagrebom. Prvi pak bo sodnik vrgel ob 18.00.

polovicka_celje_klik