Celjski plavalci odlični na tekmovanjih v Ljubljani


Pred tednom dni se je deset plavalcev Društva vodnih športov Posejdon Celje udeležilo pokala Ježek in veteranskega prvenstva v Ljubljani.

Na tekmovanju Ježek, ki se ga je udeležilo 657 mladih plavalcev iz 21 slovenskih klubov, so člani celjskega društva dosegli zavidljive rezultate.

V nedeljo, 24. marca so tekmovali cicibani, kamor spadajo otroci, rojeni leta 2014 ali kasneje. Odlično je nastopila Nika Pelengić, ki je dvakrat dosegla 3. mesto, in sicer v disciplini 25 m prsno in 25 m prosto. V disciplini 25 m delfin je bila četrta, v 25 m hrbtno pa šesta. Po seštevku štirih disciplin je zasedla nehvaležno 4. mesto. Julija Youhanna je s prvo udeležbo na tekmovanju prišla do 38. mesta, njen brat Gabrijel pa do 37. mesta. Najmlajši plavalec Oskar Panjan, ki je bil rojen 2017 je zelo pogumno odplaval vse tri tehnike, je bil najboljši v hrbtnem plavanju.

Nastopila je tudi Tamara Govejšek, ki se je udeležila državnega prvenstva za veterane in je osvojila zlato kolajno za 50 m prosto. Najboljša je bila tudi v disciplinah 50 m delfin in 50 m hrbtno.

Tamara Govejšek; vir foto: FB/Društvo vodnih športov Posejdon Celje
Plavalci tekmovali že v soboto

Dan prej, v soboto so nastopili mlajši dečki in deklice. Najbolje se je odrezal Matko Marcius Leon Etie, ki je bil osmi v disciplini 50 m prosto in je dosegel tudi največ FINA točk, in sicer 349. Tekom tekmovanja je odplaval dva osebna rekorda. Prav tako je bil odličen Kunšek Bajde Taj, ki je izboljšal dva osebna rekorda in dosegel 29. mesto od 70 plavalcev v kategoriji 50 m prosto. Osebni rekord je padel tudi, ko se je v kategoriji 50 m prsno v vodo podal Uroš Velisavljević. Osebni rekord in največ FINA točk – 250, je z 11. mestom dosegla Mia Štukelj v disciplini 100 m hrbtno. Med dekleti je osebni rekord dosegla tudi Ivana Pelengeć. Ylljeta Hasani je osvojila 20. mesto v kategoriji 50 m prsno.

Vir foto: FB/Društvo vodnih športov Posejdon Celje