Celjski rokomet s pokalnim bronom


Celjske rokometašice so v tekmi za tretje mesto finalnega turnirja pokalnega tekmovanja zmagale in se veselile osvojene medalje.

Ekipa Ljubljane je tekmo začela bolje in povedla s 5:2, potem pa je Celjankam v pičlih treh minutah uspela serija 1:6 in prevzem vodstva. V 22. minuti so “z’deželanke” vodile 11:16, ljubljanska zasedba pa je do konca prvega polčasa zaostanek uspela ublažiti.

Takoj po začetku drugega polčasa so Celjanke znova povedle za 5 golov, kolikor je bila razlika tudi četrt ure pred koncem. Takrat so varovanke Sebastjana Oblaka še nekoliko “stisnile” in razliko povišale na 7. Na koncu so priložnost dobile še manj izkušene igralke, ki so se skupaj z ostalimi člani ekipe po zadnjem znaku sodnikov veselile uspeha.

V finalu je Krim ugnal Zagorje.

LJUBLJANA : Z’DEŽELE 30:36 (16:19)
Kodele 9, Čerenjak 7, Pišek 4, …

Sebastjan Oblak, trener Z’Dežele: “Po težkem porazu proti Krimu Mercatorju, ki mu je sicer težko konkurirati, se ni bilo najlažje zbrati, a smo se pred tekmo dobro pogovorili in analizirali Ljubljano, ki jo dobro poznamo že s prvenstva. Po mojem mnenju je to ena najbolj perspektivnih ekip, ki igra eno lepših iger, zaradi česar Nataši Derepasko čestitam. Današnji rezultat dokazuje, da obe ekipi gojita hitro igro, kar mi je zelo všeč. Po lanskem drugem mestu smo tokrat ovojili tretje, imamo vse možnosti za osvojitev naslova državnih podprvakinj, tako da sem lahko vesel.”

rokomet_celje_pokal_zenske_april_2018_medalje

V končnici za 1. do 4. mesto bodo v okviru prvega kola Celjanke v soboto gostovale v Zagorju ob Savi.

*foto: RZS in ŽRKZDC