Celjski rokometaši do tesne zmage, rokometašice koledarsko leto zaključile z remijem


Celjski rokometaši so v 10. krogu državnega prvenstva gostili Loko, celjske rokometašice pa so v okviru 7. kroga slovenske prve lige doma pričakale Litijo. Celjani so vknjižili tesno zmago, Celjanke pa so svoje zadnje dejanje letošnjega koledarskega leta zaključile z remijem.

Celje Pivovarna Laško : Urbanscape Loka 34:32 (21:15)

Celje: Janc 6, Cokan 5, Perić, Ivanković in Antonijević 4, Krečič in Miličević 3, Marić in Kačičnik 2, Gregorič 1

Celjani so bili v vodstvu večji del tekme. Ob odhodu na odmor so si priigrali že dokaj zajetno prednost, ki pa je v zaključku tekme nekoliko splahnela. Kljub temu so varovanci Alema Toskića na koncu slavili s 34:32, najbolj strelsko razpoložena pa sta bila ponovno Mitja Janc in Tim Cokan.

Pivovarje, ki v domačem prvenstvu zasedajo drugo mesto, v četrtek v okviru elitne Lige prvakov čaka težko gostovanje na Madžarskem pri Veszpremu.

Z’dežele Celje : Litija 27:27 (14:14)

Celje: Marković 9, Kadić 5, Zulić 4, Žener in Kovačič 3, Bukovec 2, Gramatova 1

V izredno izenačenem obračunu so Celjanke v zaključku tekme s 6 minut dolgim strelskim postom zapravile zmago proti Litiji. V Zlatorogu je tako prišlo do delitve točk, celjske rokometašice pa so koledarsko leto končale na tretjem mestu.

Foto: ŽRK Z’dežele/Facebook

Strelsko je izstopala Ema Marija Marković, ki bo del slovenske izbrane vrste na prihajajočem svetovnem prvenstvu, ki ga bodo gostile Danska, Norveška in Švedska. Po koncu tekme so se rokometašice Z’dežele poslovile od Makedonke Pene Gramatove, ki zapušča klub iz knežjega mesta.