Celjski rokometaši do težko prigarane zmage v Ribnici


Rokometaši Celja so v četrtem krogu državnega prvenstva gostovali v Ribnici. Na tekmi, ki je postregla z visokim številom zadetkov, so se zmage veselili Celjani.

Riko Ribnica : Celje Pivovarna Laško 37:38 (20:20)

Celje: Cokan 8, Ivanković in Janc 7, Žabić 6, Kačičnik 5, Krečič in Perić 2, Gregorič 1

Ribničani so nekoliko bolje odprli dvoboj in povedli s 5:2. Celjani so se vendarle otresli začetnega krča in dvignili nivo svoje igre. V 15. minuti so po zadetku Mitje Janca prvič na tekmi prevzeli vodstvo (10:11).

Sledil je rdeči karton za domačega rokometaša Jana Grebenca, ki je, sicer nenamerno, po obrazu udaril Žigo Mlakarja. Preostanek prvega dela igre je minil v precej izenačenem duhu, prav takšen pa je bil tudi izid ob polčasu (20:20).

Nobena izmed ekip se v prvi polovici drugega polčasa ni uspela rezultatsko odlepiti nasprotniku. Naposled je to le uspelo varovancem Alema Toskića, ki so v zadnjih deset minut obračuna vstopili s štirimi zadetki prednosti (30:34).

Ribničani kljub zaostanku še niso vrgli puške v koruzo. Tri minute pred koncem tekme so se preko razpoloženega Brina Cimermana približali na minimalni zaostanek (36:37), toda zadetek Tima Cokana minuto in pol pred iztekom ure se je izkazal za odločilnega. Ribnici je sicer pripadel še napad za delitev točk, a je Leon Ljevar meril mimo celjskih vrat. Pivovarji so tako slavili s 37:38.

Celjane, ki se nahajajo na četrtem mestu, v petek čaka domača tekma s Koprom.

Standings provided by Sofascore