Celjski rokometaši do tretje zaporedne prvenstvene zmage


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 3. krogu Lige NLB doma gostili ekipo Kopra ter zabeležili še tretjo zmago v tej sezoni Lige NLB. V naslednjem krogu jih v gosteh čaka tekma v Ormožu, nato pa v Celje prihaja Slovan.

Domači so dobro odprli tekmo in hitro povedli 2:0. A pri tem ni ostalo dolgo, saj so se gostje do 7. minute že približali na gol zaostanka. Domačini so se sicer nekajkrat uspeli odlepiti, povedli tudi že za štiri (9:5) in imeli možnost prednost še povišati, a so delali preveč napak, tako da se je Koper uspel vrniti v igro. Ob polčasu je razlika znašala le dva zadetka v korist domačih, kar je napovedovalo zanimivo nadaljevanje dvoboja.

V začetku drugega polčasa so gostje začeli odločno, domačim niso dovolili, da bi se odlepili in si v 44. minuti priigrali izenačenje 15:15. Koprčanom so pri vzdrževanju rezultata pomagale tudi številne izključitve, zaradi česar Celjani niso uspeli razviti svoje igre. S potrpežljivo igro so pivovarji deset minut pred koncem tekme vendarle ustvarili nekoliko občutnejšo razliko petih golov. Najvišjo prednost na tekmi, 26:17, pa je v 57. minuti postavil Tilen Kodrin, ki je bil z 12 goli tudi najboljši strelec tekme. Celjani so na koncu zanesljivo zmagali 27:19 in jih v naslednjem krogu čaka tekma v gosteh v Ormožu, v petem krogu pa v Zlatorog prihaja Slovan, ko bo tekma 8. oktobra ob 19. uri.

RK Celje Pivovarna Laško :  RD Koper 2013 27:19 (11:9)

Dvorana Zlatorog, 300 gledalcev, sodnika: Kikelj, Zupan

RK Celje Pivovarna LaškoBojić, Vujović 7 obramb; Strmljan 1, Terzić, Mazej, Dragašević 1, Cokan, Marguč 4/1, Ivanković 2, Janc, Čepić 2, Kodrin 12/7, Žabić 1, Mlakar 2, Vlah 2, Suholežnik; trener Alem Toskić

Izključitve: 18 min; 7-metrovke: 8/10

RD Koper: Jelovčan 11/1 obramb, Morato 2/1 obrambe, Logar; Špruk, Žagar 1, Pavlović 2, Poklar 3/1, Konjević, Moljk 2, Vujović, Smolnik 4/3, Sanabor 1, Makuc 3, Kete, Breznikar 3; trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 12 min; 7-metrovke: 4/8