Celjski rokometaši do visoke zmage na zahtevnem gostovanju


Rokometaši Celja so v 23. krogu državnega prvenstva gostovali v Ribnici, kjer so domačo ekipo nadigrali brez kakšnih večjih težav in tako še dodatno zakorakali proti naslovu državnih prvakov.

Riko Ribnica : Celje Pivovarna Laško 20:32 (9:14)

Strelci Celja: Vlah in Janc 5, Martinović, Strmljan in Cokan 4, Mazej in Muhović 3, Ivanković 2, Žabić in Marguč 1

Ribničani v domači dvorani veljajo za izredno zahtevnega tekmeca, v aktualni sezoni so jih namreč doslej premagali zgolj Trebanjci in Velenjčani. Tudi po uvodnih treh minutah je kazalo, da bodo Celjani imeli težko nalogo, ko so domačini povedli z 2:0.

Vendarle je sledil celjski preobrat in pet zaporednih zadetkov varovancev Alema Toskića. Do odmora je nato prednost narasla na pet golov (9:14), izjemen pa je bil celjski vratar Nebojša Bojić.

V drugem polčasu so se rokometaši iz knežjega mesta še dodatno razigrali in svojo prednost le še povišali. Tako so tekmo dobili z visokih 20:32, Bojić pa je zbral neverjetnih 19 obramb in bil pri tem kar 53 % uspešen. V napadu sta bila najbolj strelsko razpoložena Aleks Vlah in Mitja Janc, ki je uspešno zadeval sedemmetrovke.

Celjski trener Alem Toskić je po novi zmagi dejal: “Čestitam ekipi za zavzeto predstavo od samega začetka do konca srečanja. Dobro smo se postavili na igrišču in v Celje se vračamo s tistim, kar smo si zastavili. Zdaj moramo igralcem nameniti malce počitka, nekateri se odpravljajo na reprezentančno akcijo, po njihovi vrnitvi pa bomo vse misli usmerili v pripravo na zaključni turnir pokalnega tekmovanja.”

Celjani imajo tako tri tekme pred koncem prvenstva štiri točke naskoka pred Trimom iz Trebnjega. Sledi reprezentančni odmor, nato pa 6. maja zaključni turnir pokalnega tekmovanja v Ormožu. Celjanom je žreb v polfinalu namenil Koper, v finalu pa se bodo v primeru zmage pomerili z Ormožem ali Krko.