Celjski rokometaši do zanesljive zmage v Ormožu


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 4. krogu Lige NLB gostovali pri ekipi Ormoža ter zabeležili še četrto zmago v prvenstvu. Ta je bikla v tej sezoni še najbolj prepričljiva. Zmagali so s 37:25. V naslednjem krogu jih prav tako v petek, doma čaka tekma s Slovanom.

Tekma je bila do sredine prvega polčasa zelo izenačena. Prvi so povedli domačini, Celjani, kjer je prva dva zadetka dosegel Vlah, pa so jim sledili. Po Primorcu v vrstah Celja, je strelsko štafeto prevzel Marguč, ki je s tremi zaporednimi zadetki pivovarje prvič postavil v vodstvo pri 3:4 in 4:5. Bolj se je tekma bližala sredini prvega dela, več je bilo razpoloženih igralcev v vrstah gostov ter bolj trdna je bila njihova obramba. Ormožani namreč kljub temu, da vratarja (Vujović in Bojić) pivovarjev v prvem delu praktično nista zbrala obrambe, v tem delu tekme nikakor niso našli poti do mreže Celjanov. Dobra obramba je gostom omogočala tudi hitre napade, ki jih je izkoriščal Kodrin. V 19. minuti so tako celjski rokometaši, po delnem rezultatu 5:0, vodili že za pet (7:12). Sledilo je nekaj slabih minut gostov, ki so grešili v napadu, v obrambi pa so domači tudi z malce sreče zadevali tik preden bi jim sodnika odvzela žogo. Po minuti odmora Toskića, so pivovarji znova prestavili v višjo prestavo ter odlično odigrali zaključek prvega dela in prišli do prednosti šestih zadetkov, pri čemer je vsaj zadetek doseglo osem celjskih igralcev.

V drugem delu so Celjani zaigrali še odločneje in hitro razjasnili vprašanje o zmagovalcu tekme. Obramba je bila še naprej na zelo visokem nivoju, tej pa sta se pridružila še vratarja, Bojić z devetimi in v zaključku še Gabršek z dvema obrambama. Razlika se je samo še višala, saj so domači zadetek dosegali praviloma na nekaj celjskih. Na polovici drugega polčasa je tako kazalo na izjemno visoko zmago Celjanov. Že v 40. minuti je namreč Ivanković povišal na +10, kmalu zatem je bilo že +13, ko je zadel Mazej. Šele izključitev Ivankovića je nekoliko spodrezala krila pivovarjem. Domači so uspeli malce umiriti tempo, trener Toskić pa je popolnoma premešal zasedbo in v ogenj poslal vse svoje igralce. Ti so malce pred koncem tekme znova povedli za +13, na koncu pa zmagali z zadetkom manjšo razliko ter vknjižili še četrto in najbolj prepričljivo zmago. To so pozdravili tudi Florijani, ki so se po skoraj dveh letih znova podali na gostovanje in spodbujali rumeno modre. Pri slednjih je Marguč dosegel 9 zadetkov, 5 jih je dodal Žabić, za domače je bil s 6 zadetki najuspešnejši Čudič, Bojić pa je v celjskih vratih ustavil 9 strelov.

Naslednji teden celjske rokometaše čaka domača tekma, ponovno bo ta v petek, v Zlatorog pa prihaja ekipa RD LL Grosist Slovan, ki je bila do tega kroga še neporažena.

RK Jeruzalem Ormož : RK Celje Pivovarna Laško    25:37 (12:18)

Dvorana Hardek, 150 gledalcev, sodnika: Backovič, Palačkovič

RK Jeruzalem OrmožSkledar 2 obrambi, Balent 1 obramba; Mlač Černe 3, Bogadi, Čudič 6/3, Voljč, Fergola, Hebar G. 1, Hebar M. 2, Šulek 5, Pandev 2, Kosi 3, Krabonja, Čirović 3; trener: Saša Prapotnik

Izključitve: 10 min

Rdeči karton: Fergola 23′; 7-metrovke: 3/5

RK Celje Pivovarna LaškoBojić 9 obramb, Vujović 1 obramba, Gaberšek 2/1 obrambi; Strmljan 3, Terzić 3, Mazej 1, Dragašević, Cokan 2/1, Marguč 9/5, Ivanković 3, Čepić, Kodrin 3, Žabić 5, Mlakar 2, Vlah 4, Suholežnik 2; trener Alem Toskić

Izključitve: 8 min

Rdeči karton: Čepić 60′; 7-metrovke: 6/6

foto: RKCPL