Celjski rokometaši klonili v Montpellierju, rokometašice pa v Izoli


Rokometaši Celja so svojo prvo evropsko tekmo v letu 2024 odigrali v francoskem Montpellierju. Pivovarji tudi na enajstem obračunu elitne Lige prvakov niso uspeli vknjižiti točke, na jugu Francije so namreč zabeležili visok poraz. Valentinovo pa je postreglo tudi z neuspehom celjskih rokometašic v Izoli. 

Montpellier : Celje Pivovarna Laško 32:21 (17:12)

Celje: Janc 4, Mazej 3, Cokan 3, Antonijević 3, Ćirović 2, Mlakar 2, Marić 2, Rakita 1, Milićević 1

Celjani so dobro odprli srečanje, v uvodnih petih minutah igre so dosegli pet zadetkov (4:5). Varovanci Alema Toskića so stik s favoriziranimi Francozi držali do 16. minute, takrat so domačini prvič povedli za tri zadetke (11:8).

V zadnjih desetih minutah prvega dela igre je sledil popoln mrk Celjanov, ki so v tem obdobju dosegli zgolj en zadetek. Montpellier je tako na odmor odšel s petimi zadetki prednosti (17:12).

Pivovarji v drugem delu niso uspeli ogroziti vodstva domače zasedbe, prednost pa je le še dodatno narasla. Razpoložena sta bila francoska vratarja v vratih Montpellierja Remi Desbonnet in Charles Bolzinger. Desbonnet je zbral trinajst obramb (40,63%), Bolzinger pa je od petih strelov ubranil kar štiri (80%).

Na drugi strani igrišča je Celjanom največ preglavic povzročal Valentin Porte, ki je dosegel šest zadetkov. V celjskem taboru je bil ob visokem porazu (32:21) najbolj strelsko razpoložen Mitja Janc. 20-letnik je trenutno drugi najboljši strelec Lige prvakov (69 golov), pred njim pa je zgolj Danec Emil Madsen (73 golov).

Rokometaši iz knežjega mesta so tako še naprej prikovani na dno, na enajstih tekmah še niso vknjižili točkovnih dobrin. V soboto bodo v okviru državnega prvenstva gostovali pri ekipi MRK Ljubljana, v sredo pa bodo gostili aktualne evropske prvake iz Magdeburga.

Celjanke klonile na slovenski obali

Celjske rokometašice so na zaostali tekmi 10. kroga državnega prvenstva gostovale v Izoli, kjer so doživele svoj četrti poraz v letošnji sezoni.

Foto: ŽRK Trgo ABC Izola/Facebook
Trgo ABC Izola : Z’dežele Celje 24:19 (15:9)

Celje: Zulić 9, Regner 4, Kovačič 3, Žener 3

Izredno bled začetek tekme celjskega moštva je pokopal nadaljnje upe o zmagi. Celjanke niso dosegle zadetka na uvodnih desetih minutah, strelski post pa je nato z uspešno izvedeno sedemmetrovko vendarle prekinila Azra Zulić (6:1).

Varovanke Miše Marinček so nato zaigrale nekoliko bolje, se približale domači zasedbi, toda v zaključku prvega dela igre je sledil nov strelski mrk, ki je trajal devet minut. Izola je to izkoristila in pred odmorom ušla na šest golov prednosti (15:9).

Sredi drugega polčasa se je moštvo Z’dežele približalo na minimalni zaostanek (16:15), za tem pa sta bili ekipi celo rezultatsko poravnani (18:18). Toda nato se je povsem razbranila domača vratarka Nika Vuk, ki je na koncu zbrala dvanajst obramb (41%).

Izola je tako slavila s 24:19, skoraj polovico celjskih golov pa je dosegla komaj 18-letna Azra Zulić, ki vse bolj trka na vrata slovenske članske reprezentance, v kateri že nastopa Ema Marija Marković.

V torek Celjanke, ki kljub porazu ostajajo na tretjem mestu razpredelnice, čaka težko gostovanje pri zasedbi ljubljanskega Krima, ki še ni oddala točk.