Celjski rokometaši kot prvi zmagali v Izoli, košarkarice deklasirale Budućnost, Laščani poraženi


Celjski rokometaši so v državnem prvenstvu prekinili niz neporaženosti Izole na domačem parketu. Obe košarkarski ekipi s celjske regije sta v regionalni ligi gostovali v Podgorici. S tekmo proti Budućnosti so bolj kot Laščani, ki bodo še šest tednov brez poškodovanega kapetana, lahko zadovoljne Celjanke.

V prvem polčasu naredili razliko
Člani RK Celje Pivovarna Laško so gostovali pri Izoli, ki do 15. kroga 1. NLB Leasing lige na domačem parketu ni poznala poraza. Za zmago Celjanov je bil odločilen prvi polčas. Po izenačenem uvodu so pivovarji hitro višali razliko in na odmor odšli z 8 goli prednosti. V prvih 30 minutah so domači le šestkrat zatresli mrežo razpoloženega Dejana Perića.

V drugem polčasu so se Izolani nekajkrat približali. V 55. minuti so za evropskimi prvaki iz leta 2004 zaostajali le za 4 gole. Varovanci Vladana Matića jim bližje niso pustili in se na koncu veselili zmage z rezultatom 19:24. Najboljša strelca Celjanov sta bila Luka Žvižej in Borut Mačkovšek s 5 goli, Dejan Perić je zbral 11 obramb.

Celjani so na 13 odigranih tekmah zbrali 11 zmag, kar jih uvršča na drugo mesto prvenstvene tabele za RK Gorenje. Leto 2011 bodo zaključili v sredo z domačo tekmo proti rokometašem Krškega.

Izola Istrabenz plini : Celje Pivovarna Laško 19:25 (6:14)

RK CPL: Lesjak, Perič 11/1 obramb, Skok; Prieto, Mlakar 3, Marguč 2, Žuran 1, Razgor 1, Toskič 2, Ranevski, Poklar 3, Poteko, Metličič 2, Zelenovič, Mačkovšek 5, Žvižej 5/4; trener: Vladan Matič

Izključitve:  10 min
7-metrovke: 3/4

Poročanje rk-celje.si: Celjani prvi Izoli vzeli obe točki v njeni dvorani

Visoka zmaga sredi Podgorice
V regionalni ligi za košarkarice so članice ŽKK Athlete Celje gostovale v Podgorici in zanesljivo premagale tamkajšnjo Budućnost. Že v prvi četrtini so gostiteljicam ušle na 12 točk razlike (15:27). Dobile so tudi preostale tri četrtine in vztrajno višale vodstvo. Tako jim je ob koncu zmanjkala le točka za zmago s 30 točkami razlike. K zmagi z rezultatom 48:77 so največ točk v celjski vrsti prispevale Sanja Orozović 20, Tina Trebec 19 in Teja Oblak 18.

Celjske košarkarice so se s 7. zmago sezone zavihtele na 3. mesto v regionalni ligi. Enak izkupiček a nekoliko boljšo koš razliko ima drugouvrščeni ŽKK Hemofarm. Na prvem mestu kraljujejo košarkarice Partizana, ki v letošnji sezoni še ne poznajo poraza. Ekipe v regionalni ligi zdaj čaka slab mesec premora. Prvenstvo se bo nadaljevalo 14. januarja, ko bodo Celjanke na domačem parketu gostile beograjsko ekipo Radivoj Korać.

Budućnost : Athlete Celje 48:77  (15:27, 12:14, 12:22, 9:14)

Celje: Gajić 3 (10 skokov), Orozović 20 (4/6 za tri), Oblak 18 (5 podaj), Klavžar 4, Gabrovšek 3, Macura 3, Lagodič 7, Trebec 19.

Poročanje portala kosarka.si: Celjanke sredi Podgorice ponižale Budućnost, Orozović 20 za 7. zmago

V Črni gori še 10. poraz
V Podgorici so gostovali tudi košarkarji laškega Zlatoroga. Izenačen prvi polčas je za točko dobila domača Budućnost (41:40). Laščani so nekoliko popustili v 3. četrtini in dovolili domačim, da si pred zadnjimi 10 minutami priigrajo 9 točk razlike (67:58). V zadnji četrtini so se varovanci Ivana Sunare dvakrat približali na 4 točke razlike, a jim domači košarkarji niso pustili popolnega preobrata in se na koncu veselili zmage z rezultatom 81:75.

Najkoristnejši igralec tekme je bil Čedomir Vitkovac, ki je za zmago Budućnosti dosegel 19 točk in 7 skokov. Za Laščane je Alen Omić dosegel 14, Grega Mali pa 13 točk.

Laščani si z domžalskim Heliosom delijo zadnje mesto v ligi ABA. Na 12 tekmah sta oba slovenska predstavnika zabeležila le 2 zmagi. Prihodnji petek bo v Novem mestu slovenski derbi, ko Zlatorog gostuje pri državnih prvakih KK Krka. Še pred tem Laščane čaka štajerski derbi Lige Telemach. V torek gostujejo v Šentjurju.

Budućnost VOLI : Zlatorog Laško 81:75 (18:19, 23:21, 26:18, 14:17)

Zlatorog: Škifič, Brodnik 7, L. Lapornik 9, Nikolič Smrdelj 3, Vujasinovič 8 (9 podaj), Omić 14 (6 skokov), M. Lapornik 1, Dimec 4, Atanackovič 11, Mali 13, Čohadarević 4

Statistika

Poročanje spletnega mesta KK Zlatorog: Minus 6 s trikrat manj prostimi meti

Dodajmo še, da bo Zlatorog še najmanj šest tednov moral igrati brez kapetana in prvega strelca Vladimirja Panića, ki ima poškodovan gleženj.. Pregled z magnetno resonanco je odkril, da ima odkrušen del kosti, ki je na srečo ostal v naravnem položaju, tako da operacija ne bo potrebna. Panić bo naslednje štiri tedne moral nositi longeto, nakar bo sledila še dvotedenska rehabiltacija.

FOTO: Dejan Perić je v Izoli zbral 11 obramb (foto: Egon Horvat, arhiv Celje.info)

M.K.