Celjski rokometaši leto 2023 sklenili s pokalno zmago


Rokometaši Celja so leto 2023 zaključili po pričakovanjih, in sicer s pokalno zmago v Radovljici. Ekipa, ki jo vodi trener Alem Toskić, je v letošnji sezoni odigrala skupno 26 tekem, pri čemer so zabeležili 14 zmag, 1 remi in 11 porazov.

Pivovarji so si s sinočnjo zmago v Radovljici zagotovili uvrstitev v četrtfinale pokalnega tekmovanja. Njihov cilj ostaja jasen – osvojiti naslov pokalnih prvakov Slovenije, v boju za lovoriko pa poleg Celja ostajajo še Ormož, Moškanjci-Gorišnica, Koper, Krka, Dol pri Hrastniku, Trimo Trebnje in Slovenj Gradec.

V državnem prvenstvu so rokometaši Celja, po nekoliko slabšem začetku, nanizali 11 zaporednih zmag, kar jih trenutno uvršča na drugo mesto. Premoč so morali priznati zgolj Trebanjcem, medtem ko so si privoščili spodrsljaj v Ivančni Gorici, kjer so remizirali z moštvom Sviša. Kljub temu ostajajo v vročem boju za svojo 27. zvezdico državnih prvakov, za vodilnim Trimom pa zaostajajo le eno točko.

Mednarodna scena letos Celjanom predstavlja nekoliko večji izziv. Kljub obetavnim predstavam proti Montpellierju, Portu in Gogu, ekipi trenutno še ni uspelo osvojiti niti ene točke v Ligi prvakov. Zdi se, da mladi zasedbi Alema Toskića v zaključkih evropskih tekem zmanjka nekoliko izkušenj in dodatnih moči.

Kljub temu pa se lahko pohvalijo z izjemno učinkovitim Mitjo Jancem, ki s 65 zadetki zaseda drugo mesto na lestvici strelcev tega elitnega tekmovanja. Pred njim je zgolj Emil Madsen, ki ima v svoji strelski statistiki en gol več.

Mitja Janc (Foto: David Valant)

20-letni Janc pa ni zgolj prva violina v Evropi, temveč tudi nasploh. V vseh tekmovanjih letošnje sezone je skupno zbral že kar 138 zadetkov. Sledita mu Tim Cokan (132 zadetkov) in Ante Ivanković (79 zadetkov).

Rokometaši Celja tako zaključujejo leto 2023, hkrati pa ostajajo zvesti svojim ciljem, tako na domačih kot tujih igriščih. V prihodnjem letu jih čaka nadaljevanje boja za dvojno krono in uresničitev visokih pričakovanj njihovih navijačev.