Celjski rokometaši leto zaključili z zmago, laški košarkarji slavili v Šentjurju


Ekipe v kolektivnih športih počasi zaključujejo s tekmami v letošnjem letu. Članice ŽKK Athlete Celje so zadnjo tekmo v koledarskem letu odigrale že v soboto. Celjski rokometaši so včeraj leto zaključili z visoko zmago proti Krškemu. KK Zlatorog Laško bo zadnjo tekmo v 2011 odigral jutri v Novem Mestu. Za generalko pred slovenskim derbijem lige ABA so v domačem prvenstvu dobili Štajerski derbi v Šentjurju.

Brez težav do zmage
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zadnji tekmi leta 2011 gostili ekipo Krškega. Klub je že pred tekmo poskrbel za prešerno vzdušje v avli dvorane. Vsi obiskovalci so imeli prost vstop na tekmo, klub pa jih je obdaril tudi z manjšimi darili.

Gledalce, v Zlatorogu se jih je zbralo okrog 400, so obdarili tudi rokometaši na parketu. Tekma je bila odločena že v prvem polčasu, ko so pivovarji z borbeno in učinkovito igro ušli na 10 golov prednosti (20:10). V drugem počasu so Celjani sicer nekoliko stopili s plina, a kljub temu zanesljivo obdržali prednost do konca srečanja. Trener Vladan Matić je priložnost za igro ponudil vsem igralcem z izjemo rahlo poškodovanih Dejana Perića in Petra Metličića. Najboljši strelec tekme je bil Borut Mačkovšek, ki je osemkrat zatresel mrežo Krškega, s 13 obrambami se je izkazal Matevž Skok.

Celjani, ki so v 1. NLB Leasing ligi zbrali 12 zmag in 2 poraza, ostajajo na 2. mestu državnega prvenstva. Rokometaše zdaj čaka reprezentančni premor. Na parket se v klubskih dresih vračajo 4. februarja, ko se bodo Celjani pomerili z mariborskim Branikom.

Celje Pivovarna Laško : Krško 32:22 (20:10)

CPL: Lesjak  2 obrambi, Perič, Skok 13/1 obramb; Prieto, Mlakar 5, Marguč 2, Žuran 2, Razgor 1, Toskič 5, Ranevski, Poklar 5, Poteko, Metličič, Zelenovič 1, Mačkovšek 8, Žvižej 3; trener: Vladan Matić

Izključitve: 8 min
7-metrovke: /

Poročanje rk-celje.si: Visoko zmaga Celjanov za zaključek leta

Zmaga v Šentjurju
Košarkarji laškega Zlatoroga so v štajerskem derbiju Lige Telemach gostovali v Šentjurju.  Predvsem v prvem polčasu sta bili ekipi izjemno izenačeni. Laščani so v prvi in drugi četrtini dvakrat ušli na sedem točk razlike, a so Šentjurčani, ki jih s klopi vodi bivši trener Zlatoroga Damjan Novaković, uspeli obdržati priključek.

Nekoliko večjo razliko so varovanci Ivana Sunare naredili v 3. četrtini in si pred zadnjimi 10 minutami priigrali 11 točk prednosti. Tekma je bila boj ali manj odločena v 34. minuti, ko je Daniel Vujasinovič zadel trojko za 15 točk prednosti (78:63). Šentjurčani so se v zadnji minuti še približali na 5 točk zaostanka a jim je za preobrat zmanjkalo moči in časa. Najboljši strelec Laščanov je bil Jure Škifič s 17 točkami, Alen Omić jih je dodal 14. Za Šentjur je Američan Travis William Nelson dosegel 23 točk.

Trener Zlatoroga Ivan Sunara je po tekmi povedal: “Po moji oceni je bila to zelo lepa tekma, tudi za gledalce. Mi smo izkoristili dominanco, saj smo bili bolj agresivni, obenem pa imamo tudi večjo širino igralcev, tako, da smo prišli na varno razliko in na koncu tekmo tudi dobili. Veliko igralnih minut so dobili mladi igralci, kar je zelo pomembno.”

S 7 zmagami in 3 porazi so člani KK Zlatorog na 4. mestu v DP. Košarkarje v Ligi Telemach zdaj čaka dvotedenski premor. Laščani bodo naslenjo tekmo domačega prvenstva odigrali 10. januarja, ko v dvorani Tri lilije gostijo ekipo Parkljev. Zadnjo tekmo v letošnjem letu bodo varovanci Ivana Sunare odigrali jutri, ko jih v Novem mestu čaka slovenski derbi lige ABA s KK Krka.

Šentjur : Zlatorog Laško 86:94 (22:27, 23:23, 12:19, 29:26)

Zlatorog: Škifič 17, Brodnik 3, L. Lapornik 7, Nikolič Smrdelj 6, Vujasinovič 11, Omić 14, M. Lapornik 9, Dimec 5, Atanackovič 2, Mali 13, Čohadarevič 7. Trener: Ivan Sunara

Statistika

Poročanje KK Zlatorog: V Šentjurju brez težav

Dodajmo še, da bo center Zlatoroga Alen Omić igral v prvi peterki na slovenskem All Stars. Omić je za uvrstitev v peterico domačih košarkarjev, ki bodo začeli tekmo, prejel 6.772 glasov. Tekma vseh zvezd bo 2. januarja v Domžalah.

FOTO: Celjski rokometaši so se veselili 12. zmage v 1. NLB Leasing ligi (vir: rk-celje.si)

M.K.