Celjski rokometaši na uvodni prvenstveni tekmi z izjemnim preobratom do zmage


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v uvodnem krogu nove sezono rokometnega državnega prvenstva na gostovanju v Novem mestu uprizorili izjemen preobrat in po zaostanku s sedmimi goli zmagali.

Prve minute tekme med Krko in Celjem so bile izenačene, nato pa so vajeti igre v svoje roke prevzeli Novomeščani in si do do enajste minute priigrali že štiri zadetke prednosti. Celjani so odgovorili z dvema zadetkoma, vendar so krkaši znova ušli na pet razlike. Celjski strateg je nato v vrata poslal Gaberška, ki se je hitro izkazal z dvema obrambama. Kljub temu Celjanom ni steklo, pestile pa so jih tudi izključitve. Celjani so tako nekaj časa igrali celo z dvema igralcema manj, kar so igralci Krke znali izkoristiti in prišli do najvišje razlike na tekmi, 16:9. Do konca polčasa so Celjani uspeli nekoliko ublažiti zaostanek in na odmor odšli z zaostankom petih zadetkov. Bilo je 19:14.

V drugi polčas so Celjani krenili precej bolje ter s čvrsto in agresivno igro že v prvih desetih minutah skoraj izničili zaostanek za domačini in v 40. minuti prišli do le zadetka zaostanka. V celjskih vratih je še naprej odlične obrambe nizal mladi vratar Gaberšek, po zadetkih Vlaha in Cokana pa so Celjani uspeli izenačiti. Sledila je napeta končnica, v kateri so Celjani štiri minute pred koncem z zadetkom kapetana Vlaha po dolgem času znova povedli, a so domači hitro izenačili. Minuto pred koncem je Cokan prednost povišal na dva zadetka. Raš je v naslednjem napadu domače približal na gol zaostanka, zadnji napad na tekmi pa je nato uspešno zaključil mladi Cokan in poskrbel za končni rezultat 28:30.

V celjski zasedbi so bili s šestimi doseženimi zadetki najuspešnejši Cokan, Vlah in Žabić, kar enajst obramb pa je zbral Gal Gaberšek, ki je zaustavil tudi tri sedemmetrovke.

Celjani sedaj potujejo na Dansko, kjer bodo odigrali prvo tekmo letošnje Lige prvakov proti Aalborgu. Tekma bo v četrtek, 15. 9. 2022 ob 18.45.

MRK Krka – RK Celje Pivovarna Laško 28:30 (19:14)

RK Celje Pivovarna Laško: Bojić 2 obr., Belkaied, Gaberšek 11/3 obr.; Strmljan, Knez, Mazej 3, Cokan 6/2, Marguč, Ivanković 3, Janc 1, Muhović, Žabić 6, Mlakar 4, Vlah 6, Martinović, Suholežnik 1. Trener: Alem Toskić

Izključitve: 20 min; 7 m: 2/3