Celjski rokometaši nadigrali Koprčane


Rokometaši Celja so v 5. krogu državnega prvenstva gostili Koper. Celjani so povsem nadigrali primorsko zasedbo in se veselili zaslužene zmage.

Celje Pivovarna Laško : Koper 40:27 (18:15)

Celje: Janc 10, Cokan 6, Mlakar 4, Gregorič, Ćirović in Kačičnik 3, Perić, Ivanković, Milićević, Krečič in Korže Lesjak 2, Malović 1

Pivovarji so s tremi zadetki Žige Mlakarja povedli s 4:2. Primorci so nato dolgo časa uspešno držali stik s favoriziranimi Celjani, ki so se šele v zadnjih minutah prvega dela igre uspeli odlepiti na tri gole prednosti (15:12).

Takšna je bila celjska prednost tudi ob odhodu na odmor (18:15). Na začetku drugega polčasa so sledili kar štirje zaporedni zadetki varovancev Alema Toskića, ki so ušli na visokih sedem golov prednosti.

V 41. minuti so si Celjani prvič priigrali vodstvo z dvomestnim številom, s tem pa so tudi pokopali še zadnje upe Kopra o kakšnem presenečenju v dvorani Zlatorog. Pivovarji so nato do izteka igralnega časa zanesljivo ohranjali nasprotnika na varni razdalji in se na koncu veselili visoke zmage s 40:27.

Med strelce sta se vpisala tudi mlada in obetavna debitanta v članski ekipi Žan Korže Lesjak ter Tio Malović, ki sta sicer člana mladinske ekipe. Najbolj strelsko razpoložen je bil Mitja Janc, ki je zbral deset zadetkov, prav toliko obramb pa je v celjskih vratih vpisal Rok Zaponšek.

Celjani so z zmago prehiteli Krko, ki je klonila v dvoboju s Trebanjci. V sredo v Celje prihaja francoski podprvak Montpellier, v soboto pa nato sledi še večni derbi z Velenjčani.

Posnetek obračuna med Celjem in Koprom:

Lestvico zagotavlja Sofascore