Celjski rokometaši nazaj na zmagovalna pota


RK Celje Pivovarna Laško – RD Urbanscape Loka 31:24 (15:14)
Vlah 7, Strmljan, Ivanković in Cokan 5; Nikolić 4, Cingesar in Batagelj 3

V okviru 8. kroga rokometnega državnega prvenstva sta ste v Zlatorogu srečali ekipi Celja in Loke. Celjani so upravičili vlogo favorita in tako vpisali sedmo zmago v tem tekmovanju. 

Gostje so tekmo pričeli nekoliko bolje, ko celjski rokometaši niso uspeli doseči zadetka v prvih 5 minutah. Mrežo Škofjeločanov je nato le načel Patrik Martinović. V 10. minuti so si škofjeloški rokometaši priigrali najvišjo prednost na tekmi (3:6).

To je sprožilo rahel alarm pri Pivovarjih, ki so naposled zaigrali veliko bolje. Bolj zavzeta igra jih je pripeljala do prvega vodstva na srečanju (7:6). Na krilih zadetkov Tima Cokana in Aleksa Vlaha so Celjani na odmor odšli z minimalno prednostjo (15:14).

Drugi polčas so domačini odprli precej bolje. V 41. minuti so se odlepili na 5 zadetkov prednosti (21:16), za kar sta bila zelo zaslužna oba vratarja Nebojša Bojić in Yassine Belkaied, ki sta s svojimi obrambami skrbela za slabše razpoloženje varovancev Gregorja Cvijiča.

Po rdečem kartonu za Darka Cingesarja, so se celjski rokometaši še dodatno oddaljili. Napravili so najvišjo prednost na tekmi, ki je znašala kar 8 zadetkov (30:22). Obračun so nato mirno pripeljali do konca in zanesljivo slavili z izidom 31:24.

Celjani tako nadaljujejo prvenstvo na vrhu lestvice, v naslednjem krogu, 19. novembra, pa jih čaka tekma v Ivančni Gorici proti Svišu.


Standings provided by Sofascore

S. V.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook