Celjski rokometaši nesrečno izgubili proti neposrednemu tekmecu za napredovanje v ligi prvakov


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 6. krogu EHF Lige prvakov doma, pred praznimi tribunami, odigrali pomembno tekmo proti ekipi Motor Zaporožje, ki je eden glavnih tekmecov za napredovanje in nesrečno oz. nespretno izgubili.

Celjani se soočajo s poškodbami, saj sta se na treningu pred tekmo poškodovala Šarac in Ivić.

Motor z malce sreče odnesel zmago z zadetkom razlike, kar Ukrajincem daje prednost v tekmi za izločilne boje.

Celjani so dan pred tekmo doživeli hladno prho. Potem namreč, ko so bili vsi igralci negativni na novi koronavirus, pa sta se na zadnjem treningu tik pred tekmo poškodovala Šarac in Ivić. Ta dva sta sicer ob izdatni pomoči medicinskega osebja sicer lahko zaigrala, a sta se poškodbi kljub vsemu odrazili na njuno igro. Šarac je sicer tekmo začel, a zdržal zgolj dobrih petnajst minut.

Tekma sse je sicer začela medlo, saj prvih pet minut sploh ni bilo zadetka. Nato so domači prevzeli pobudo. Zaigrali so hitreje in dosegali zadetke ter povedli s 4:1 (9. minuta). Gostje so se zbrali ter rezultat hitro znižali, nato pa razliko lovili vse do dvajsete minute, ko so uspeli izenačiti na 10. Celjska igra je predvsem v obrambi puščala preveč prostora in prehitro prejemala zadetke, Motor pa je to izkoristil in prešel v vodstvo. Celjski trener je poizkušal z menjavami in v igro poslal tudi poškodovanega Ivića, ki je obranil nekaj žog. Kljub temu se je prvi del končal s tremi zadetki prednosti za goste.

V drugem delu so gostje vodstvo hitro povišali na štiri, kar je bila tudi najvišja razlika na tekmi, nakar so Celjani pritisnili nazaj. Obramba Celjanov je bila na višjem nivoju, a domačinom je hrbet obrnila tudi sreča. Tako so se vsaj štiri žoge po obrambah Ivića odbile v gostujoče roke, ki so na ta način vzdrževali vodstvo. Celjanov tudi to ni dotolklo, borili so se in počasi približevali, žal pa v nekaterih trenutkih, ko bi tekmo lahko preobrnili, odigrali preveč zaletavo in s preveč napakami. Celjani so kljub vsemu uspeli izenačiti na 20:20, a povsem do preobrata niso zmogli. Motor je na drugi strani kaznoval vsako napako in si v 43. minuti ponovno priigral tri zadetke prednosti (22:25) in prednost vzdrževal do 51. minute. Domačim je nato ponovno uspela vrnitev, ko je v 56. minuti za izenačenje zadel Lebana. Za tem pa se je zgodil verjetno odločilni trtenutek. Znova je napadal Leban, gostujoči vratar je na pol zaustavil žogo, a je ta pod njim spolzela v gol. Kot je pokazal poznejši posnetek, za vsaj 10 do 15 cm. Celjani so se že veselili vodstva, a sta sodnika le odmahnila in zadetka nista priznala, Motor pa je na drugi strani dosegel zadetek za novo vodstvo. V zaključku je Novak še izenačil na 31, gostje pa so izkoristili izključitev Grošlja in v zadnji minuti zadeli. Celjanom je ostal zadnji napad, ki pa so ga odigrali slabo. Grebenca so namreč gostje dvakrat zaustavili s prekrškom, čas pa se je iztekel in Motor se je veselil zelo sladke zmage. Za Celjane je največ zadetkov dosegel Novak (7), enega manj pa Leban. Za goste pa je bil s šestimi najbolj uspešen Pukhovski.

Sedaj je pred ekipami reprezentančni premor, celjski rokometaši bodo sicer v soboto še odigrali zaostalo tekmo s Krko. Liga prvakov se nadaljuje novembra, ko bodo pivovarji odigrali obe tekmi s francoskim Nantesom, decembra pa še obračuna z Motorjem v gosteh in Zagrebom doma.

RK Celje Pivovarna Laško  :  Motor Zaporožje    31:32  (14:17)

Dvorana Zlatorog, brez gledalcev, sodnika: Andorka, Hucker (oba HUN)

RK Celje Pivovarna LaškoIvić 9 obramb, Vujovič 3 obrambe; Cvetko 1, Mazej, Razgor 1, Marguč 2, Šarac, Grošelj 2, Poteko 2, Kodrin 4, Horžen 1, Grebenc 2, Mlakar 3, Leban 6, Novak 7/4, Načinović; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 4 min, 7-metrovke: 4/5

Motor Zaporožje: Maroz 10 obramb, Viunik; Vujović 1, Kubatko 3, Babichev, Malasinskas 3, Pukhouski 6, Denysov 2, Orbović 4, Kozakevych 3/2, Horiha 1, Gurkovsky 4, Burzak 1, Kasai, Minotsky 1, Bokhan 3, trener: Gintaras Savukynas

Izključitve: 10 min, 7-metrovke: 2/2

Vrstni red: Veszprem 9, Barcelona in Aalborg po 8, Kiel 7, Nantes, Celje in Zaporožje po 2, Zagreb brez točk.

vir: RKCPL, foto: Gregor Katič