Celjski rokometaši niso izkoristili priložnosti za presenečenje


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 8. krogu EHF Lige prvakov gostili ekipo HBC Nantesa in doživeli poraz.

V obeh ekipah so manjkali nekateri igralci, ki so okuženi z novim koronavirusom. 

Novi koronavirus, ki je že prejšnji teden odnesel tekmo teh dveh nasprotnikov v Franciji, je tudi tokrat vplival na postavi obeh ekip, ki pa sta tekmo v Celju kljub temu odigrali. Bolj zdesetkani so bili Francozi vendar Celjani tega niso znali izkoristiti. Pred veš so v obrambi pogrešali okuženega Vida Poteka.

Tekmo sta obe ekipi začeli nekoliko v krču, rapoložena sta bila edin o oba vratarja. Nekaj časa je Nielsen domačim preprečeval, da bi v uvodu izkoristili dve izključitvi gostov, na drugi strani pa je tudi Ivić Celjane držal na ulovljivi razdalji. Domači sicer tudi v nadaljevanju tekme v napadu niso našli pravega recepta za čvrsto francosko igro, ki je bila ves čas na robu izključitev, v svoji obrambi pa se je na drugi strani poznala odsotnost Poteka. Pri Nantesu je odsotnega Lazarova dobro nadomestil mladi Milić, ki je že v uvodu zabil tri zadetke.

Nantes je v nadaljevanju tekme vendarle uspel pobegniti, ko so kaznovali vsako napako domače ekipe, ki jih sicer ni bilo tako veliko, a gostje napak na drugi strani niso delali. V tem delu igre so Francozi vodili največ za tri (6:9), Ivić pa je preprečil še večji zaostanek, kar je navdihnilo soigralce, da so se gostom znova približali na le zadetek zaostanka, Nielsen pa je ubranil nasprotni napad Marguča za izenačenje. Celjani so na odmor ob polčasu odšli z dvema zadetkoma razlike, potem ko je Celju zmanjkalo časa za nevaren zaključek zadnjega napada.

Začetek drugega polčasa je bil povsem v barvah Nantesa, ki je z delnim rezultatom 0:4 poskrbel za najvišjo prednost na tekmi. Domačim ni uspevalo skoraj nič, v napadu niso našli razpoložene postave, napake pa so se še naprej redno pojavljale. Celjane je tako reševal odlični vratar Ivić, v napadu pa sta rezultatsko razliko blažila le Kodrin in Horžen.

Kljub trudu Celjanov je Nantes nato povedel za 8 (12:20), ko so domači v sedmih minutah drugega dela prejeli prav toliko zadetkov, dali pa zgolj enega. Večina golov Francozov je padlo iz protinapadov po napakah Celjanov. Domači so nato z nekaj menjavami uspeli zaostanek prepoloviti, kasneje znižati tudi na tri, vendar so bili gostje preveč razpoloženi in navdahnjeni, da bi se tekma obrnila. Nantes je tako prišel do pomembne zmage, Celjani pa bodo naslednji teden pred zahtevno nalogo, ko bodo poizkušali v gosteh premagati Zaporožje ter se jim oddolžiti za tesen poraz v Celju. Tekma bo v četrtek, 3. decembra ob 18.45 uri, s prenosom na Arena Sport.

RK Celje Pivovarna Laško : HBC Nantes 25:31 (11:13)

Dvorana Zlatorog, brez gledalcev, sodnika: Leszczynski, Piechota (oba POL)

RK Celje Pivovarna Laško: Ivić 16 obramb, Vujovič; Cvetko 2, Razgor 4/3, Marguč, Šarac, Grošelj, Čepić, Kodrin 6, Horžen 6, Grebenc 1, Kljun 1, Mlakar 1, Leban, Novak 4/2, Načinović; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 6 min

7-metrovke: 5/6

HBC Nantes: Colleluori, Nielsen 14 obramb; Damatrin 3, Ovniček 6, Milić 7, Nyokas, Rivera 5/2, Cavalcanti 1, Augustinussen 2, Pechmalbec 4, Feliho, Minne 2, Balaguer, Monar 1, Gaillard, De La Breteche; trener: Alberto Entrerrios

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 2/2

Lestvica: Barcelona 12, Veszprem 11, Aalborg 10, Kiel 7, Nantes in Motor Zaporožje po 4, Celje PL 2, Zagreb 0.

foto: RK Celje