Celjski rokometaši ostajajo med evropsko elito


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so pričakovano še naprej del elite evropskega rokometa in se bodo tudi v novi sezoni merili v ligi prvakov, kar bo že njihova 26. sezona v tem tekmovanju. Del nje ste lahko tudi vi, četudi bi ne bilo gledalcev, saj lahko postanete legendarno ime v dvorani Zlatorog.
Celjski rokometaši so včeraj tudi ponosno dvignili pokal za že 24. klubski naslov državnih prvakov.
V minulih dneh je bilo veliko govora, katerih šest ekip, si bo poleg že desetih potrjenih, zagotovilo mesto v spremenjeni ligi prvakov v prihodnji sezoni. Celjani so bili prepričani, da si klub, ki je tradicija tega tekmovanja, s 25 nastopi je med TOP 3 klubi tekmovanja, edini evropski prvak med 14 klubi, ki so si želeli nastopa med elito in z izpolnjevanjem kriterijev (tradicija, obisk, dvorana in marketinške aktivnosti) ter tekmovalno konkurenčnostjo, to mesto tudi zaslužijo.

In Evropska rokometna zveza je danes to le še potrdila, kar pomeni, da bodo med 16 klubi (v zadnjih sezonah jih je bilo 24), znova gledali celjsko zasedbo, ki se je minulo sezono uvrstila v izločilne boje, ti pa so nato zaradi koronavirusa odpadli. Sedaj bo nova priložnost za to, se pa poleg števila, spreminja tudi igralni termin, tekme bodo po novem med tednom (sreda in četrtek ob 18.45h ali 20.45h), kar bo za večino klubov velik izziv. Tudi zato je celjski klub pripravil nov projekt, kjer se lahko skupaj s podporniki na te spremembe primerno odzove.

V tej so, poleg Celja Pivovarne Laško, na EHF potrdili še preostalih pet ekip za skupini A in B osemindvajsete izvedbe EHF Lige prvakov, v kateri bodo torej nastopali spodaj našteti klubi:

HC Meshkov Brest (BLR)

HC PPD Zagreb (CRO)

Aalborg Handbold (DEN)

Barça (ESP)

HBC Nantes (FRA)

Paris Saint-Germain HB (FRA)

SG Flensburg-Handewitt (GER)

THW Kiel (GER)

MOL-Pick Szeged (HUN)

Telekom Veszprém HC (HUN)

HC Vardar 1961 (MKD)

Elverum Handball (NOR)

PGE VIVE Kielce (POL)

FC Porto Sofarma (POR)

RK Celje Pivovarna Laško (SLO)

HC Motor (UKR)

Rezervi (imenovani zaradi Covid-19):

1 – Orlen Wisla Plock (POL)
2 – Dinamo Bucuresti (ROU)

V celotni ligi prvakov bo nastopalo šest nekdanjih zmagovalcev EHF Lige prvakov (Vardar, Barca, ​​Flensburg, Celje, Kiel, Kielce), prvi krog pa bo odigran 16. in 17. septembra, žreb skupin pa bo opravljen 1. julija na Dunaju, ko bo znano kdo bodo neposredni tekmeci Celja. Žreb bo torej potekal v sredo, 1. julija ob 18. uri in si ga bo mogoče ogledati na ehfTV.com ter na ehfTV YouTube channel in Facebook strani EHF Champions League Facebook page.

Celjski rokometaši so včeraj tudi ponosno dvignili pokal

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so včeraj opravili še zadnji trening v sezoni 2019/20, nato pa manjši slovesnosti prejeli medalje in pokal za že 24. klubski naslov državnih prvakov.

Ker kot običajno ni bilo priložnosti, da bi se podelitev zgodila v sklopu zadnje tekme državnega prvenstva, so nagrade, oziroma priznanja dobili na treningu. Žal ne v povsem popolni podobi, saj je nekaj fantov že odšlo, ali pa so imeli druge obveznosti. Kot vsako sezono se od celjskega dresa kdo izmed igralcev tudi poslovi. Po tej sezoni sta to dva in sicer mladi Portugalec Diogo Silva, ki se je že vrnil domov in vratar Klemen Ferlin, ki po dveh sezonah v celjskem dresu odhaja v nemško bundesligo. V Celju je v dveh sezonah zabeležil 77 nastopov, dvakrat osvojil naslov državnih prvakov, enkrat pa naslov zmagovalca superpokala. Klemnu se je v imenu kluba zahvalil in srečo v nadaljevanju kariere zaželel predsednik kluba, Jernej Smisl, prav tako pa so se od njega poslovili predstavniki navijaške skupine Florijani, ki so se udeležili dogodka.

Medalje za naslov državnih prvakov sta podelila predsednik kluba in generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije, Goran Cvijič, ki je ob tem podal nekaj informacij o pričakovanjih za naslednjo sezono.

Kot prvi je medaljo za naslov državnih prvakov prejel kapetan David Razgor. Za kapetanom so medalje prejeli tudi vsi ostali igralci, ki so pred sezono osvojili Superpokal, hkrati so bili na odlični poti v Pokalu Slovenije in se uvrstili v osmino finala lige prvakov, obe tekmovanji je prekinila kriza. Medalje so torej prejeli David Razgor, Tobias Cvetko, Filip Rakita, Tim Cokan, Gal Marguč, Josip Šarac, Matic Grošelj, Vid Poteko, Miljan Vujović, Stefan Žabić, Klemen Ferlin, Diogo Silvo, Tilen Kodrin, Kristjan Horžen, Jan Grebenc, Tadej Kljun, Domen Makuc, Patrik Leban in Domen Novak. Medalje bo prejelo še nekaj mladih igralcev, ki so prav tako nastopali na tekmah med sezono. Poleg igralcev, so medalje seveda dobili tudi člani strokovnega dela ekipe, to so Tomaž Ocvirk, Klemen Luzar, Luka Žvižej, Aleš Anžič, Gorazd Žužek, Natalija Mrevlje, Primož Pori, dr. Saša Djurić, Nejc Ajdnik in Andrej Feldin.

Celjski rokometaši so tako s podelitvijo medalj potegnili črto pod to sezono. Nova se zanje pričenja 20. julija, ko se bodo znova zbrali, opravili zdravniške preglede, nato pa jih že čaka prvi izziv. Namreč odpravili se bodo na t.i. team buliding v naravo, ko jih čaka tridnevni preizkus z znanim inštruktorjem preživetja v divjini, Branetom Červekom. Tekmovanja se sicer predvidoma začenjajo v začetku meseca septembra, liga prvakov 16. in 17., domača tekmovanja pa že kakšen teden dni prej.

Foto s podelitve: Gregor Katič