Celjski rokometaši po napeti končnici izgubili proti Kielcam


Celjski rokometaši so v 5. krogu rokometne lige prvakov v Zlatorogu gostili poljske Kielce. Po izenačeni tekmi in napeti končnici, je Poljakom v pred zadnjo minuto srečanja uspelo povišati na tri gole prednosti, in upov Celjanov ni bilo več.

Celjski rokometaši kljub porazu ostajajo na šestem mestu, ki še vodi v nadaljevanje tekmovanja.

Uvodne minute dvoboja, ki ga je Evropska rokometna zveza izbrala za tekmo kroga, se je začela izenačeno. Gostje so nato med 8. in 12. minuto zaigrali nekoliko bolje in Celjanom ušli za štiri gole. Sledile so minute Celjanov, ki so s čvrsto obrambo zaostanek vztrajno nižali, ter v 23. minuti z zadetkom Tilna Strmljana povedli. Zadnje minute so znova postregle z izenačeno igro, z minimalno prednostjo pa so na odmor odšle Kielce. Bilo je 16:17.

Drugi polčas so Celjani začeli izjemno slabo in v prvih šestih minutah drugega dela niso uspeli zadeti. Ponujeno so Poljaki izkoristili in znova povedli za štiri zadetke. Prvi dva gola v drugem polčasu je v 37. in 38. minuti dosegel najboljši strelec Celjanov Aleks Vlah in prepolovil zaostanek. Aktualni evropski podprvaki so v 43. minuti odgovorili preko Karačića, sledilo pa je nekaj izjemnih obramb celjskega vratarja Bojića, ki je na noge dvignil zelo glasne navijače v dvorani Zlatorog.

V 49. minuti so Celjani znižali na gol zaostanka, kar je nakazalo na zelo napeto končnico. Kielce na drugi strani niso grešile in vodstvo preko Szymona Sicka znova podvojile. Na drugi strani je z izjemnim prodorom takoj odgovoril celjski kapetan Aleks Vlah, ki mu je s slalomom med gostujočo obrambo zadel za gol zaostanka. Sledila sta dva zaporedna zadetka gostov, kar pa Celjanov ni vrglo iz tira in so znova ujeli priključek. V zadnje tri minute tekme sta ekipi šli z rezultatom 28:29. Končnica je nato pripadla gostom, ki so v sklepnih trenutkih tekme prišli do zmage s 33:30. Mrk Celjanov v prvih minutah drugega polčasa jih je tako stal vsaj točke.

Celjski rokometaši bodo naslednjo tekmo odigrali že prihodnji teden, ko se Pivovarji podajajo na gostovanje k Elverumu. Dvoboj bo odigran v sredo, 2. novembra, ob 18:45.

SKUPINA B, 5. krog:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – KIELCE 30:33 (16:17)

Celje Pivovarna Laško: Bojić, Gaberšek, Strmljan 4, Knez, Mazej 2, Cokan 2 (1), Marguč 4 (4), Antonijević, Ivanković 2, Janc, Muhović 1, Žabić 2, Mlakar 1, Vlah 8, Martinović 2, Suholežnik 2.

Kielce: Kornecki, Wolff, Sanchez-Migallon 1, Olejniczak, Wiaderny 2, Sicko 9, A. Dušebajev, Tournat 2, Karačić 1, Moryto 5 (2), D. Dušebajev 3, Thrastarson 2, Remili 6, Gebala, Karalek 1.

Sedemmetrovke: 5/7; 2/3.
Izključitve: 10 min; 2 min.

NANTES – KIEL

AALBORG – BARCELONA 33:39 (19:19)

PICK SZEGED – ELVERUM 30:23 (16:10)

Vrstni red: Barcelona 10, Aalborg, Nantes in Kielce po 6, Kiel 4, Celje in Szeged po 2, Elverum brez točk.