Celjski rokometaši po sedemmetrovkah izgubili superpokal proti Velenjčanom


Uvod v novo rokometno sezono je postregel z razburljivo superpokalno tekmo med Celjani, ki bodo letos po dolgih letih znova igrali v Ligi prvakov, in Velenjem v Gornji Radgoni. Večni rokometni derbi se je po streljanju sedemmetrovk prevesil na stran Velenjčanov. Končni izid je bil 33:35.

Srečanje so bolje začeli Velenjčani, ki so si in si do trinajste minute priigrali že štiri zadetke prednosti (6:10). Celjane so v uvodnih minutah pestile predvsem izključitve, saj so na trenutke igrali celo z dvema izključenima igralcema manj. Kljub temu je Celjanom uspelo držati korak z večnimi rivali in se jim povsem približati. V 20. minuti je tako najprej Matic Suholežnik znižal na 11:13, minuto kasneje je na zadetek zaostanka znižal vratar Yassine Belkaied, ki je z natančnim metom čez celo igrišče zatresel prazen gol Velenjčanov, nekaj sekund za tem pa je za izenačenje z močnim strelom poskrbel še Ante Ivanković. Sledil je nov nalet Velenjčanov, ki so znova hitro povedli ta tri, Celjani pa so z zbrano igro do konca polčasa zaostanek znižali na en zadetek.

Tudi v drugi polčas so bolje krenili rokometaši Gorenja, ki so z dvema hitrima zadetkoma poskrbeli za vnovično prednost s tremi zadetki. Po rdečem kartonu Matica Suholežnika pa so Velenjčani povedli že s štirimi zadetki razlike. Celjani so nato znova s čvrsto igro do 50. minute uspeli najprej znižati na gol zaostanka, čemur je sledila pomembna obramba Belkaieda, po kateri je za izenačenje poskrbel Martinović. Zadnje minute so poskrbele za izredno razburljivo končnico, priložnost za prvo vodstvo Celjanov pa je v 56. minuti preprečila vratnica. V naslednjem napadu so Velenjčani znova povedli, sledil je odgovor Cokana, ki je bil uspešen s sedmih metrov. Z izjemno obrambo se je dobro minuto pred koncem izkazal mladi celjski vratar Gal Gaberšek. Sledila je sedemmetrovka Velenjčanov, s katero je osemnajst sekund pred koncem Pajt Velenjčane popoeljal v vodstvo, z izjemnim zadetkom za izenačenje pa je z devetih metrov ob izteku igralnega časa poskrbel Ante Ivanković.

Zmagovalca je nato odločilo streljanje sedemmetrovk, v katerem so bili boljši velenjski rokometaši, ki so tako prišli do Superpokalne zmage na uvodu nove sezone.

RK Celje Pivovarna Laško – RK Gorenje Velenje 33:35 (18:19)

RK Celje Pivovarna Laško: Bojić 1 obr., Belkaied 4 obr., Gaberšek 1 obr.; Strmljan 2, Knez, Mazej 2, Cokan 7/2, Marguč, Ivanković 6, Janc, Muhović, Žabić 1, Mlakar 2, Vlah 9/5, Martinović 2, Suholežnik 1. Trener: Alem Toskić

Izključitve: 20 min;

7m: 7/13

foto: RK Velenje