Celjski rokometaši preko Ptuja v četrtfinale Pokala Slovenije (video)


Celjani so dosegli še tretjo visoko pokalno zmago v sezoni. Tokrat so v osmini finala, v gosteh premagali Dravo Ptuj in se pričakovano uvrstili v četrtfinale.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško pričakovano niso imeli težjega dela na gostovanju na Ptuju. Drugoligaš Drava se je upiral le uvodnih nekaj minut (4:4), nato pa so pivovarji že prvi del dobili z visokimi trinajstimi zadetki razlike. V uvodnih minutah so se varovanci trenerja Toskića, ki je na igrišče poslal dodobra spremenjeno postavo, še nekoliko lovili. Po slabih desetih minutah so Celjani ujeli ritem ter začeli višati razliko. Najbolj razpoložen v prvem delu je bil Mazej, ki je polčas končal z osmimi zadetki. Tri je dosegel v končnici polčasa, pri zadnjem v tem delu igre pa je za gol iz cepelina podal Terziću.

V drugem polčasu so gostje še bolj pritisnili. Najprej sta mrežo domačih polnila Čepić in Cokan, v drugem delu drugega polčasa pa še Žabić in Kodrin. Pri Celjanih je bil v drugem polčasu v vratih Gaberšek, ki je zbral 11 obramb, dodal pa je še zadetek preko celotnega igrišča. Najvišja prednost pivovarjev je znašala 29 zadetkov, ob koncu pa so zmago slavili z 21:49 ter se zanesljivo uvrstili v četrtfinale Pokala Slovenije, kjer so že ekipe Velenja, Izola, Loka, Ljubljana ter Sviš. Preostali dve ekipi bosta dala tekmi Dol – Krka in Trebnje – Ribnica.

RK Drava Ptuj : RK Celje Pivovarna Laško    21:49 (10:23)

Ptuj, dvorana Ljudski vrt, sodnika: Fink, Klemenčič

RK Drava PtujRkman 2 obrambi, Bedenik; Pogelšek 8/3, Korez 1, Bukvič, Geč, Gubeljak 1, Letonja, Bezjak 4, Drobež, Žuran 1, Vasić Kranjc 5/2, Čuš 1, trener: Mitja Žuran

Izključitve: 2 min; 7-metrovke: 5/7

RK Celje Pivovarna LaškoBojić 4 obrambe, Gaberšek 11 obramb, 1 zadetek; Strmljan 3, Terzić 3, Mazej 8, Razgor 2, Cokan 7, Čepić 8, Kodrin 7, Žabić 6, Mlakar 2, Vlah, Suholežnik 2; trener Alem Toskić

Izključitve: 6 min; 7-metrovke: /

foto: RK CPL