Celjski rokometaši prvenstvo začeli z zanesljivo zmago


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 1. krogu Lige NLB doma gostili ekipo Maribora in po pričakovanjih zmagali ter na najboljši možni način začeli novo sezono državnega prvenstva.

V drugem krogu jih v gosteh čaka tekma v Šmartnem, nato pa v Celje prihaja Koper.

Domači so dobro začeli in povedli s 5:2, za tri pa vodili še pri 8:5. Maribor, s kar osmimi nekdanjimi oz. sedaj posojenimi igralci Celja ter strenerjem  Celjanom Luko Žvižejem, ki je pred tem kratek čas vodil tudi Celjane, je v nadaljevanju izkoristil krč in napake Celjanov ter izenačil na 8. Celjani, pri katerih je bil najbolj razpoložen Marguč, niso kljub temu gostom niso dovolili vodstva in so prednost do polčasa prednost povišali na štiri.

Uvodnih nekaj minut drugega polčasa so Celjani ohranjali prednost, nakar so se grofje v le nekaj minutah odlepili. Obrambe Vujovića ter hitri zadetki so prinesli višjo razliko, največ so pivovarji vodili za devet (24:15) in Toskić je lahko posegel po kar nekaj menjavah. Tu za tem je razlika ostajala visoka in celjski rokometaši so zabeležili zanesljivo zmago. Najboljši strelec tekme je bil Marguč z osmimi zadetki, za goste jih je šest dosegel Sok, enega manj pa Rakita. Vujović je zbral 14 obramb, gostujoča vratarja pa sta imela skupaj 11 obramb.

Celjane v naslednjem krogu čaka tekma v gosteh pri Šmartnem, v tretjem krogu pa v Zlatorog prihaja Koper.

RK Celje Pivovarna Laško :  RK Maribor Branik      32:25 (15:11)

Dvorana Zlatorog, 400 gledalcev, sodnika: Smolko, Knez

RK Celje Pivovarna LaškoBojić, Vujovič14/1 obramb; Strmljan 3, Terzić 3, Mazej 2, Dragašević 2, Razgor, Cokan 2/2, Marguč 8/2, Poteko 3, Ivanković 4, Kodrin 2, Žabić, Mlakar 2, Vlah 1, Suholežnik; trener Alem Toskić

Izključitve:  12 min

7-metrovke: 4/4

RD Maribor Branik: Strašek 4 obrambe, Lorger 7 obramb; Knez 1, Planinšek 2, Veselinović 4, Zupanič, Sok 6/1, Kovačec, Jerenec 3, Košec, Gregorič 1, Blagotinšek, Budja, Hedl 2, Dosedla 1, Rakita 5; trener: Luka Žvižej

Izključitve: 4 min

7-metrovke: 1/2

foto: RKCPL