Celjski rokometaši s porazom v Parizu zaključili sezono v ligi prvakov


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Parizu odigrali še zadnjo tekmo v letošnji ligi prvakov. V osmini finala so morali, kljub borbeni igri, še drugič priznati premoč najbogatejši ekipi na svetu, francoskemu PSG.

Celjani so danes v Parizu zaključili svojo 26. sezono v EHF Ligi prvakov, v katerih so se v izločilne boje letos uvrstili še štirinajstič, osmič v osmino finala (trikrat napredovali, trikrat so se poslovili od tekmovanja, lani pa se tekmi nista odigrali).

Poleg Pariza se je v nadaljnje tekmovanje uspelo uvrstiti kar petim ekipam iz celjske skupine (Barca, Veszprem, Kiel, Aalborg in Nantes) ter trem iz druge (Pariz, Flensburg in Brest).

Najmlajša zasedba v tekmovanju je prvi polčas odigrala odlično, saj so ga sloviti Parižani dobili le za dva zadetka. Če mladi Celjani ne bi izgubili kar sedmih žog ter zapravili strela s sedmih metrov, bi lahko polčas zaključili celo sebi v prid. Ocvirk je priložnost ponujal vsem igralcem, ki jih je imel na razpolago.

Sodnika sta v prvem delu prvega polčasa z dvema hitrima izključitvama Poteka poskrbela, da je bil osrednji celjski blok nekoliko šibkejši, vendar so to celjski igralci nadomeščali z gibljivostjo v obrambi. Francozi so bili ves čas v prednosti, vendar so se Celjani po začetnem krču (8:4) nekoliko zbrali in se v 18. minuti približali le na gol zaostanka (8:7). Pariz je nato ponovno nekoliko povečal razliko (12:8), a so se mladi celjski igralci s kolektivno igro vsakič uspeli vrniti in polčas zaključili z dvema goloma zaostanka (14:12).

Z odlično igro so celjski rokometaši nadaljevali tudi na začetku drugega dela, večkrat so se približali na zadetek zaostanka, za izenačenje pa je vedno nekoliko zmanjkalo oz. je bila kakšna izgubljena žoga preveč. V 39. minuti je bilo še 19:17, nato pa je sledil padec v celjski igri, gostje kar deset minut niso dosegli zadetka. Domači so to kaznovali ter prišli do najvišje prednosti na tekmi, ko so povedli s 25:17. Ocvirk je z dvema minutama odmora nekako le uspel znova prebuditi svojo zasedbo, ki je zaigrala bolje in se po zadetku Horžena približala na 27:22. A v sami končnici so Celjani še enkrat zaigrali premalo zbrano, izgubili nekaj žog ter domačinom dovolili, da so zmagali s kar visoko prednostjo. Prvi strelec tekme je bil za domače Nahi s sedmimi zadetki, za Celjane je bil to Grošelj s šestimi, enega manj je dosegel Horžen. Celjanom kljub temu ni očitati ničesar, saj so se od Evrope poslovili z zelo borbeno igro.

Celjane verjetno sedaj čaka prva tekma po zaustavitvi javnega življenja (odvisno od vladnih ukrepov). Predvidoma v sredo, 14. 4. 2021 ob 17.30 uri, bo tako v Zlatorogu na sporedu zaostali derbi z Velenjem. Tekmo si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali tudi na TV Slovenija 2.

Paris Saint-Germain Handball : RK Celje Pivovarna Laško    31:23  (14:12)

Stade Pierre de Coubertin, brez gledalcev, sodnika: Santos, Fonseca (POR)

Paris SGHGerard 4 obrambe, Genty 4 obramb; Steins 4, Keita, Kristopans 1, Kounkoud 1, Sole 2, Toft Hansen, Remili 5/1, Grebille 1, Syprzak 4, Karabatić 3, Morros, Prandi 3, Nahi 7; trener Raul Gonzalez

Izključitve: 4 min

7-metrovke: 1/3

RK Celje Pivovarna Laško: Vujovič 7/1 obramb, Gaberšek 1 obramba; Mazej, Dragašević 1, Razgor 1, Marguč 1/1, Grošelj 6, Poteko, Čepić 2, Kodrin, Horžen 5, Kljun 1, Mlakar 2, Leban, Novak 2/1, Načinović 2; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 6 min

7-metrovke: 2/3

Tomaž Ocvirk: »Čestitke Parizu za zmago. Naš glavni cilj je bil pokazati, da smo imeli v Celju slab dan, na katerega je zelo vplivala poškodba Šarca. Predvsem v prvem polčasu smo z agresivno igro v obrambi pokazali naš dober obraz, se dobro kosali z domačini in zaostajali za le dva zadetka. Dobro smo nadaljevali tudi v drugem polčasu, nato pa nekje od 40. minute dalje naredili preveč napak, padli smo v črno luknjo, delali neumne napake v napadu in igrali drugače, kot smo se dogovorili in Pariz je to kaznoval. Vseeno je bila to dobra izkušnja za moje fante, na zemljevid smo znova postavili kar nekaj njih, sedaj pa moramo nadaljevati z dobrim delom in misli povsem usmeriti v domače prvenstvo.«

foto: RKCPL