Celjski rokometaši sezono lige prvakov začeli z domačim porazom


Celjski rokometaši so v 1. krogu lige prvakov danes doma klonili proti danskemu Aalborgu z 29:31. Tekma se je odvila pred praznimi tribunami, ki so posledica prizadevanj za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

Tekma je bila na začetku dokaj izenačena. Z izjemo dveh vodstev gostov za tri zadetke, so Celjani vseskozi državli korak z Danci in bili v drugi polovici prvega polčasa celo boljši nasprotnik, tako da so Celjani na odmor odšli z golom prednosti (16:15). V prvem delu je izstopal Tadej Kljun s štirimi zadetki.

Danci so se v igro vrnili v drugem polčasu, Celjani pa so kljub temu držali igro in nekajkrat izenačili rezultat. Danci so nato s serijo zadetkov prišli v zajetnejše vodstvo 26:30, ki ga niso več izpustili iz rok. Trener Tomaž Ocvirk je v zadnjih trenutkih tekme skušal z minuto odmora izvleči ugoden izid, a bližje od končnih dveh golov zaostanka Celjani tokrat niso zmogli. Pri Celjanih je bil najučinkovitejši Tadej Kljun s šestimi zadetki, Šarac je bil natančen petkrat, štirikrat pa Tadej Mazej. Po trikrat sta mrežo zatresla Patrik Leban in Razgor. Na drugi strani je bil s sedmimi goli najbolj razpoložen Magnus Saugstrup Jansen, pet zadetkov je dosegel Jonas Samuelsson.

V soboto bodo v Ligi NLB doma gostili Urbanscape Loko, kar bo verjetno zadnja domača tekma brez gledalcev, saj naj bi se z oktobrom na tribune vrnilo omejeno število navijačev, v naslednjem tednu pa v ligi prvakov gostujejo v Barceloni.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: “Čestitke Aalborgu, ki je zasluženo prišel do zmage. Moram reči, da sem zadovoljen s prvim polčasom, igrali smo zelo dobro, bili smo agilni, veliko smo se gibali in iskali priložnosti, na drugi strani pa v obrambi igrali trdo, moško, s čimer smo dobili priložnosti za nekaj lahkih zadetkov. V drugem polčasu pa smo nerazumljivo padli v napadu, preveč je bilo statične igre, žoga ni tekla in Aalborg je to izkoristil, nato pa nam z igro sedmih proti šestim ni več dovolil, da se vrnemo v igro.

Tadej Kljun, igralec Celja Pivovarne Laško: “V prvem polčasu smo zelo dobro igrali tako v napadu, kot tudi v obrambi. Postavili smo se tako, kot smo se dogovorili. V drugem polčasu pa smo igrali v napadu preveč počasi, delali napake, slabo zaključevali in Aalborg je to kaznoval z lahkimi zadetki, to pa je odločilo tekmo.«

Stefan Madsen, trener Aalborg Handbold: “Tekmo smo odlično začeli, nadzorovali potek in imeli rezultat na svoji strani. Vedeli smo, da je imelo Celje veliko težav s poškodbami v zadnjem času in da moramo narekovati visok tempo, ki ga do konca ne bodo uspeli držati. Vmes so nas v prvem polčasu presenetili z obrambo 5-1 proti kateri se nismo znašli, povedli smo, a smo uspeli ostati blizu. V drugem polčasu smo še bolj pritisnili, tako v obrambi, v napadu pa z igralcem več narekovali visok tempo, ki ga Celje ob težavah ni bilo sposobno držati, to pa je bilo tudi odločilno.”

Liga prvakov v rokometu, skupina B, 1. krog:

CELJE PIVOVARNA LAŠKO ‒ AALBORG 29:31 (16:15)
Kljun 6, Šarac 5, Mazej 4, Leban in Razgor (2) po 3; Jensen 7, Samuelsson 5, Christiansen in Mollgaard Jensen po 3.

Sedemmetrovke: 2/4; 1/2; Izključitve: 2 min; 2 min

foto: Gregor Katič/RKCPL