Celjski rokometaši so se okrepili s tunizijskim reprezentantom


RK Celje Pivovarna Laško se je dogovoril za prihod 21-letnega vratarja, tunizijskega reprezentanta, Yassina Belkaeid, ki je bil v zadnji sezoni član portugalskega Sportinga, so sporočili na spletni strani celjskega kluba.

Yassine Belkaeid je 21-letni vratar iz Tunizije, čigar matični klub je AS Hammamet, zadnji dve sezoni pa je nastopal na portugalskem. Najprej za Vitorio FC, v zadnji sezoni pa za Sporting. Bil je član mladih reprezentanc Tunizije, kjer je večkrat opozoril nase, nastopal je tudi na dveh afriških prvenstvih, svetovnem prvenstvu U19 in v članski selekciji dvakrat na mediteranskih igrah. Nase je opozoril tudi v portugalskem prvenstvu in pokalu, kjer je s Sportingom obakrat dosegel drugo mesto, petkrat pa je bil izbran za najkoristnejšega igralca tekme. RK Celje Pivovarna Laško je z njim podpisal dveletno pogodbo.

»S to pogodbo so se zame uresničile sanje igrati v ligi prvakov z enim največjih rokometnih klubov na svetu. Zavedam se, da me čaka še veliko dela, a obljubim lahko veliko profesionalizma in zmagovalne miselnosti, s katero bomo s soigralci premagovali ovire. Tu nam bodo pomagali tudi izjemni navijači v Celju. Sem mlad rokometaš, ki se rad veliko nauči od soigralcev, rokomet pa igram z veliko veselja in prepričan sem, da je to pravi recept za uspeh. Veselim se že začetka in priprav, ki se že kmalu začno,« je po sklenjenem dogovoru povedal Yassine Belkaeid.

»Yassine je obetaven vratar in kljub temu, da gre za mladega rokometaša, redno nastopa za reprezentanco Tunizije. V Celje prihaja iz lizbonskega Sportinga, kjer je v prejšnji sezoni nabiral izkušnje v Evropski rokometni ligi in na zahtevnih ligaških tekmah proti Portu in Benfici. Ob Gaberšku in Bojiću bo dvignil konkurenco na vratarski poziciji, kar je vsekakor dobrodošlo v vsaki ekipi. Gre za zelo delovnega in energičnega rokometaša in verjamemo, da bo v ekipo prinesel nekaj novega ter okrepil borbeni duh,« pa je o novi pridobitvi povedal direktor kluba Miroslav Benicky.