RK Celje Pivovarna Laško je športna znamka leta 2020


RK Celje Pivovarna Laško je na letošnji Sporto konferenci, ki je vodilni dogodek s področja marketinga in sponzorstev v športu za širšo regijo, postal športna znamka leta 2020 (drugič po letu 2007). Celjski rokometni klub je že lani decembra prejel tudi Sporto nagrado v kategoriji imetnika pravic.

V RK Celje Pivovarna Laško pravijo, da gre pri obeh nagradah za nagrado vseh, kluba, njegovih sponzorjev, partnerjev, navijačev ter vseh članov, ki skupaj tvorijo RK Celje Pivovarna Laško.

Sporto Brand nagrada se vsako leto podeli individualnemu športniku in klubu, katerega marketinška vrednost je najvišja v tistem letu. Naziv se podeli na podlagi raziskave marketinških elementov med splošno javnostjo. Nagrada se podeljuje od leta 2006, RK Celje Pivovarna Laško pa je naziv letos prejel že drugič. Prvič se je to zgodilo leta 2007.

Nagrada je bila podeljena v okviru vsakoletne vodilne regijske konference o marketingu in sponzorstvih v športu, ki je letos zaradi razmer prvič potekala preko spleta, na njej pa so se zvrstili izjemni gostje, kot so npr. Mark Cuban, lastnik Dallas Mavericksov, Arsene Wenger, vodja globalnega razvoja nogometa pri FIFI in nekdanji trener kluba Arsenal ter številni svetovno priznani strokovnjaki iz sveta športnega marketinga.

“Za nagrajene športnice, športnike in klube velja, da so priljubljeni, prepoznavni ter marketinško in športno uspešni. Nagrada Sporto Brands je zasnovana na modelu merjenja moči blagovnih znamk in temelji na raziskavi javnega mnenja na reprezentativnih vzorcih v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, v katere je vključenih tudi več kot 20 imen v vsaki kategoriji. Športni uspeh v tekočem in minulih letih je samo ena od dimenzij nagrade, je le predpogoj. In tega se v RK Celje Pivovarna Laško zelo zavedamo ter znamko našega kluba vestno gradimo vsa leta našega delovanja. To nam uspeva ob izjemni podpori sponzorjev, igralcev, članov in predanih navijačev. Prejete nagrade v tem, oziroma minulem letu so dokaz, da klub ohranja pravo pot, krepi svoj položaj in ga čaka svetla prihodnost ter da je potrebno zmagovati tudi ob igrišču, ne le na njem,” so ob prejemu nagrade zapisali v celjskem klubu.

Letošnji »brandi« so postali (v moški, ženski in ekipni konkurenci):

Slovenija: Luka Dončić in Primož Roglič, Ilka Štuhec in Janja Garnbret, NK Maribor in RK Celje Pivovarna Laško

Hrvaška: Luka Modrić in Domagoj Duvnjak, Sandra Perković, GNK Dinamo Zagreb

Srbija: Novak Đoković, Ivana Španović, FK Crvena zvezda in KK Crvena zvezda

O SPORTO konferenci

SPORTO konferenca je vodilni dogodek s področja marketinga in sponzorstev v športu v širši regiji. Glavni namen konference, ki poteka redno od leta 2004, je sodelovanje pri razvoju športno-poslovne industrije, pridobivanje novih strokovnih znanj ter izmenjava izkušenj, hkrati pa dogodek ponuja tudi priložnost za poslovno mreženje. SPORTO 2021 je zaradi vsem znanih okoliščin potekal digitalno!

O Mediana SPORTO BRANDS Adria

Sporto Brand je edino in najvišje priznanje za športnike, športnice in športne klube v regiji, ki se ga že od leta 2006 podeljuje na Sporto konferenci in temelji na raziskavah moči blagovnih znamk reprezentativnih vzorcev splošnih javnosti v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, ki jih izvede raziskovalna hiša Mediana. Priznanja Sporto brands prejmejo najmočnejše blagovne znamke med športniki, športnicami in športnimi klubi. Pri raziskavi se uporablja metodologija, ki vključuje naslednje elemente: prepoznavnost, transakcijo (poznavanje in spremljanje rezultatov), vrhunskost (globalni doseg), zadovoljstvo z rezultati, uspešnost (trenutni dosežki in potencial), všečnost in navijaštvo (pripadništvo).