Celjski rokometaši tesno izgubili s Kielcami


Celjski rokometaši, v sklopu priprav na novo sezono, ta vikend nastopajo na Veszprem city handball festivalu. Na prvi tekmi so tesno izgubili proti Kielcam, h katerim se je po zaključku lanske sezone iz Celja preselil Blaž Janc. Za Kielce igrata še dva Slovenca, Uroš Zorman in Dean Bombač.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško ta vikend nastopajo na Veszprem city handball festivalu, ki ga domači klub organizira v čast praznovanju 40 letnice delovanja. Poleg domačinov in Celja, sta na turnirju še dve poljski ekipi, to sta Visla in Kielce.

Prav s slednjimi, ki imajo v  svojih vrstah tri Slovence – od te sezone tudi Blaža Janca – so se celjski rokometaši pomerili v polfinalu turnirja.

Po napeti in izenačeni borbi so morali priznati premoč poljske ekipe, potem ko so ob polčasu vodili za zadetek. Napet in izenačen obračun smo spremljali tudi v drugem polčasu, nekaj preveč tehničnih napak pivovarjev pa je tehtnico nagnilo na poljsko stran.

30. septembra Kielce prihajajo tudi v Zlatorog, današnja igra pa je znak, da lahko z veliko podporo navijačev, v celjski dvorani pride tudi do novega presenečenja. Ob tem iz RK Celje Pivovarna Laško sporočajo, da so vstopnice že na voljo na spletni strani kluba.

Celjane sicer jutri čaka še tekma za tretje mesto in sicer proti poražencu obračuna med Veszpremom in Vislo.

Podrobnejša fotoreportaža tukaj.

RK Celje Pivovarna Laško – KS Vive Kielce    30:33 (15:14)

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak 2 zadetka, Panjtar, Dobaj; Vujović 1, Jurečič, Malus 3, Razgor 2, Suholežnik 1, Marguč 6, Mitrović 3, Kodrin, Anić 2, Dujshebaev 3, Mačkovšek 3, Mlakar 4, Bećiri, Ocvirk

Izključitve: 10 min

Kielce: Szmal, Ivić; Jurecki 2, Bis, Kus 1, Aguinagalde 3, Jachlewski 1, Štrlek 3, Janc 5, Lijewski 4, Jurkiewicz 1, Zorman 3, Mamić 5, Bombač 1, Djukić 4

Izključitve: 12 min

grobelnofest-polsi-klik