Celjski rokometaši tudi v drugo tesno izgubili proti Motorju


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Zaporožju odigrali tekmo 9. kroga EHF Lige prvakov. Ukrajinski Motor je bil tudi na drugi tekmi, prva se je v Celju kočala z zmago Ukrajincev z 32:31, malenkost boljši od Celjanov in si priboril veliko prednost v tekmi za izločilne boje.

Celjani so nastopili brez poškodovanega Poteka ter obolelega Marguča. Načeta sta bila tudi Leban in Cokan.

Celjani so si s porazom zelo otežili napredovanje. V nadaljevanju morajo tako premagati Zagreb in presenetiti še vsaj enega izmed favoritov.

V prvem polčasu smo spremljali izenačeno tekmo, saj sta se moštvi vseskozi izmenjavali v vodstvu. Uvodoma so sicer za dva gola, 3:1, povedli igralci Motorja, ob čemer je njihov vratar zaustavil tri od štirih napadov Celjanov. A varovanci Tomaža Ocvirka so z odločno igro preko Šarca v 8. minuti izenačili na tri. Vtem delu igre se je izkazal tudi vratar Ivič, Kodrin pa je goste prvič popeljal v vodstvo v 12. minuti pa, po delnem izidu 6:1 za Celjane, povišal na 4:7. Ocvirk je skušal z menjavami vzdrževati visok tempo igre, a jih je Motor predvsem z igro na krožnega napadalca ujel in izenačil na 7. Do konca polčasa so Celjani držali korak z Ukrajinci in na odmor odšli z minimalnim zaostankom. V prvem delu je pri Celjanih blestel predvsem Mlakar s 5 zadetki.

Drugi del se za goste ni začel dobro. Motor je izkoristil vratnico Mlakarja in prekršek v napadu Kodrina ter ušel na 16:13. Mlakar je sicer v naslednjih napadih ponovno zadel, a do konca tekme mu je vratnica kar štirikrat preprečila zadetek. Pri Celjanih je pešala predvsem igra v obrambi, ko nikakor niso znali zaustavljati izjemne naveze in podaj na krožnega napadalca. Domačini so to izkoriščali ter povedli z 20:16, kar je bila najvišja prednost na tekmi. Ocvirk je zahteval minuto odmora ter spremenil obrambno postavitev v 5-1. To se je obrestovalo, Šarac, Horžen in Kodrin pa so goste znova vrnili v igro (20:19). Z minuto odmora so odreagirali domači, ki so tako uspeli zadržati minimalno prednost, ko pa je Vujović zbral nekaj obramb, so pivovarji preko Horžena izenačili na 21. Enako so ponovili še v kar nekaj naslednjih napadih, po zadetem golu pa vsakič izjemno hitro prejeli zadetek. Na to težavo Celjanov je pred tekmo opozarjal že Ocvirk. Hitra igra Motorja po prejetih zadetkih, je domače držala v vodstvu, Celjani pa so vse do 25:25 vsakič izenačili. Takrat je Vujović zaustavil strel domače ekipe, v napadu pa so gostje prišli do strela s sedmih metrov, ki pa ga je zapravil Razgor. Zaporožje je pobegnilo na dva zadetka prednosti. Šest minut pred koncem je Leban z dvema zaporednima zadetkoma svojo ekipo ponovno poravnal z domačo. Motor je kljub temu uspel ohranjati prednost, še enkrat povedel za dva in dokončno dotolkel Celjane. Motor je z zmago dosegel pomembno prednost v boju za napredovanje, Celjane pa naslednji teden čaka še domači obračun z Zagrebom.

Pred Celjani je sedaj Liga NLB, ko se bodo v nedeljo doma pomerili z Mariborom (ob 17. uri, prenos srečanja na Facebook in YouTube strani celjskega kluba), naslednji teden, v četrtek, 10. decembra, pa se bodo v 10. krogu EHF Lige prvakov doma pomerili še z Zagrebom (18.45, prenos na Arena sport).

Motor Zaporožje : RK Celje Pivovarna Laško    31:29 (14:13)

Palača športa Yunost, brez gledalcev, sodnika: Pavičević, Ražnatović (oba MNE)

Motor Zaporožje: Maroz 16/2 obramb, Viunik; Kubatko 1, Babichev 3, Malasinskas 5/1, Pukhouski 4, Denysov 2, Orbović 3, Tourchenko, Molina, Kozakevych, Horiha 4, Burzak, Kasai, Minotsky 3, Bokhan 6, trener: Gintaras Savukynas

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 1/3

RK Celje Pivovarna LaškoIvić 4 obrambe, Vujovič 5 obramb; Cvetko, Mazej, Razgor 1, Cokan 1, Šarac 5, Grošelj 1, Čepić, Kodrin 3, Horžen 4, Kljun, Mlakar 9, Leban 3, Novak 1, Načinović 1; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 4 min

7-metrovke: 0/2

foto: RKCPL