Celjski rokometaši v četrtfinalnem pokalnem derbiju premagali Trebanjce (video)


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v četrtfinalu Pokala Slovenije gostovali pri Trimu iz Trebnjega, in se v izenačeni tekmi veselili zmage z zadetkom prednosti ter se prebili v polfinale.

Četrtfinale rokometnega Pokala Slovenije je že v četrtfinalu ponudil z derbijem, saj sta se pomerili letos še neporaženi ekipi državnega prvenstva, Celje Pivovarna Laško in Trimo Trebnje. Tekma je bila, kot se za takšen derbi spodobi, skozi celotno srečanje izenačena in napeta. Bolje so jo sicer začeli domači, ki so v 6. minuti povedli s 3:0. Celjani so priključek ujeli šele na sredini prvega polčasa, ko je na 7:7 izenačil Tilen Kodrin. Ekipi sta se nato izmenjevali v vodstvu, na odmor pa so z golom prednosti odšli domači. Kako napet je bil prvi polčas pove tudi podatek, da sta rdeči karton in neposredno izključitev prejela po en igralec Celja (Matic Suholežnik) in Trebnjega (Vid Miklavec).

Na začetku drugega polčasa so domači takoj povedli za dva zadetka, nakar je znova sledila izenačena igra in izmenjevanje v vodstvu. V 41. minuti je Trebanjcem znova uspelo pobegniti na dva gola zadetka, a so se Celjani vedno znali vrniti v igro. Sedem minut pred koncem srečanja pa se je Trebnje uspelo odlepiti na tri gole prednosti in kazalo je, da bo Celjanom, na vročem trebanjskem terenu, le stežka uspel preobrat. Celjani se niso predali in hitro, v 56. minuti, izenačili na 23:23. V zadnjih minutah nato nobena izmed ekip ni znala zadeti, v 60. minuti pa je, po minuti odmora, zmagoviti gol za Celjane vendarle uspel zabiti Tim Cokan. Celjani so se tako uvrstili na zaključni turnir Pokala Slovenije, ki bo na sporedu 7. in 8. maja. Na zaključnem turnirju bodo igrale še ekipe Velenja, Dobove in zmagovalec obračuna med Ljubljano in Loko.

RK Trimo Trebnje : RK Celje Pivovarna Laško    23:24  (15:14)

Dvorana OŠ Trebnje, 300 gledalcev, sodnika: Ivančič I., Ivančič D.

RK Trimo Trebnje: Čudič 11 obramb, Brana; Slatinek Jovičič 1, Višček 1, Horvat, Didovič 1, Radojković 6/1, Onchev, Kotar 4, Lazarevski, Potočnik, Udovič 1, Cirar 7/4, Miklavec, Florjančič, Ćorsović 2,; trener: Uroš Zorman

Izključitve: 6 min

Rdeči karton: Miklavec 18′; 7-metrovke: 5/7

RK Celje Pivovarna LaškoBojić 3 obrambe, Gaberšek 6/2 obramb; Strmljan, Terzić 2, Mazej 1, Belej, Razgor, Cokan 12/6, Poteko 1, Ivanković, Čepić, Kodrin 1, Žabić 1, Mlakar, Vlah 4, Suholežnik 2; trener Alem Toskić

Izključitve: 6 min

Rdeči karton: Suholežnik 30′; 7-metrovke: 6/6