Celjski rokometaši v končnico s štirimi točkami prednosti


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v zadnjem krogu rednega dela Lige NLB v gosteh pomerili z ekipo MRD Dobove in zanesljivo zmagali za devet golov.

Z zmago so potrdili prvo mesto in ob remiju Ribnice v Ormožu prednost pred drugouvrščenim Velenjem povišali na štiri točke.

V prvem polčasu je bila tekma med Celjem in Dobovo zelo izenačena. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu a večje razlike ni uspelo narediti nobenemu moštvu. Polčas se je tako končal z golom prednosti za Celjane.

V drugem delu so rokometaši Celja Pivovarne Laško stopili na plin. Odločneje so zaigrali v obrambi, v napadu pa prednost hitro višali ter na koncu zanesljivo prišli do visoke zmage.

Prva strelca Celja sta bila Ovniček in Anić s po petimi zadetki, prve minute na parketu za člansko zasedbo je vpisal vratar Gaberšek, pri domačih pa sta po štiri zadetke dosegla Sintič in Hotko.

Razpored končnice: Celjani se bodo najprej podali na gostovanje v Koper (5), tekma bo verjetno 23. marca. V drugem krogu v Zlatorog prihaja Maribor (4), ta tekma bo v petek, 29.3. ob 20.15. V tretjem krogu Celjani gostujejo v Ribnici (3), tekma bo v petek, 5. aprila ob 20.15, četrti krog prinaša tekmo z Loko (6) v Zlatorogu (predvidoma 20.4.), v petem krogu pa se prvi del končnice zaključuje z derbijem v Velenju (2), tekma bo v petek, 26. aprila ob 20.15.

MRD Dobova : RK Celje Pivovarna Laško  25:36  (16:17)

Dobova, 200 gledalcev, sodnika: Majer, Žitnik

MRD DobovaDelič, Leben 8 obramb, Polutnik; Dular, Markušič 2, Rožman, Kovacs 2, Humek 3, Jazbec, Gerjovič, Krnc 1, Šušnjara 3, Kunst 3, Sintič 4, Hotko 4, Novak 3; trener: Aleksander Markl

Izključitve: 4 min, 7-metrovke: /

RK Celje Pivovarna LaškoGaberšek 4 obrambe, Pantjar 4 obrambe; Vujović 2/1, Jurečič 4, Malus 3, Košec, Razgor 2/2, Ovniček 5, Marguč 3, Šarac 4, Kodrin 4, Horžen 3, Makuc, Anić 5, Bećiri 1; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 2 min, 7-metrovke: 3/3