Žreb lige prvakov Celjanom namenil slovite tekmece


Žreb osemindvajsete izvedbe EHF Lige prvakov, ki s prihajajočo sezono doživlja prenovo, je Celjanom, ki bodo v ligi prvakov nastopali že šestindvajsetič, prinesel atraktivne tekmece z zvezdniško Barcelono, Veszpremom in Kielom. Manjkali ne bodo niti stari znanci iz Zagreba.

Žreb EHF Lige prvakov na Dunaju je tokrat potekal drugače kot običajno. Na njem namreč zaradi številnih ukrepov zaradi epidemije, tokrat prvič ni bilo prisotnih predstavnikov klubov, žreb pa je potekal le preko različnih platform Evropske rokometne zveze.

Že pred žrebom se je slutilo, da bodo državni prvaki nastopili v atraktivni skupini, žreb pa je to le še potrdil, skupino pa sestavlja veliko starih znancev Celjanov. Iz prvega bobna so dobili Barcelono, za katero bo letos igral tudi Blaž Janc. Poleg Barcelone je v skupini še eno moštvo, ki bo ciljalo na končno zmago. To je madžarski Veszprem za katerega igrata Marguč in Blagotinšek. Veszprem ima sicer v svojem moštvu samo tri domače igralce. Tudi tretji nasprotnik Celjanov se spogleduje s samim vrhom, nekdanji evropski in aktualni nemški prvak THW Kiel. Ta se je za novo sezono še dodatno okrepil, za njih pa nastopa tudi Miha Zarabec. Četrti tekmec je ekipa, s katero so se Celjani pomerili tudi v prejšnji sezoni, danski prvak Aalborg. Peti nasprotnik je francoski Nantes, ekipa s katero so se že merili in kjer nastopa Rok Ovniček. Šesti tekmec je ukrajinski Motor Zaporožje, naporno in logistično najbolj zahtevno gostovanje, še posebej v teh zaostrenih razmerah. Kot zadnjega tekmeca pa so Celjani dobili starega znanca. To je ekipa PPD Zagreb, s katero so se do sedaj pomerili največkrat. Za Zagrebčane igra tudi Žiga Mlakar. Celjani so Zagrebčane v lanski sezoni prvič premagali na gostovanju.