Celjski rokometaši “vrnitev” gledalcev v dvorano kronali z zmago


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi 21. kroga Lige NLB v domači dvorani igrali s Krko in imeli številčno podporo s tribun. Bodrilo jih je “600 navijačev” v obliki majic, ki so jih skupaj z vstopnicami kupili navijači in so bile razporejene po sedežih na tribunah. Tudi s pomočjo takšne podpore so dosegli zanesljivo zmago in ostajajo s popolnim izkupičkom v domači ligi. Sedaj se osredotočajo na četrtkov dvoboj EHF Lige prvakov s Parizom.

Pred lepo “polno” tribuno so Celjani vse od začetka tekme prevzeli pobudo, povedli s 4:1 in pokazali, da gostom ne bodo pustili do presenečenja. Vseeno pa se ti niso predajali in se uspeli približati na 5:4, po tem ko so domači grešili v napadu, oziroma je bil zelo razpoložen vratar Brajer (8). A v podobni formi je bil na drugi strani Vujović (7), po zaslugi katerega je razlika v korist Celjanov ponovno narasla (9:4). V tem delu je največ zadetkov za domače dosegal Čepić, s katerim je Ocvirk začel tekmo, kasneje pa v igro poslal še ostale. Z obrambo na dokaj visokem nivoju so domači dobro zaustavljali Krkaše, a še naprej delali preveč napak pri zaključnih strelih, največ povedli za šest, na polčas pa odšli s štirimi zadetki prednosti.

V drugem delu so domači dvignili nivo svoje igre, zaigrali še odločneje in začeli višati prednost. V vratih gostov je bil še naprej razpoložen Brajer (14), ki je preprečeval, da bi prednost še bolj narasla. Vendar so imeli tudi Celjani razpoložena vratarja Vujovića (13) in v zadnjih minutah še Gaberška (3). Ocvirk je minutažo porazdelil med vse svoje igralce, s po sedmimi zadetki pa sta bila najuspešnejša Čepić in Šarac, za gostje pa jih je šest dosegel Lončar. Celjane v naslednjem tednu sedaj čaka tekma lige prvakov, v Zlatorog prihaja zvezdniški Pariz.

RK Celje Pivovarna Laško : MRK Krka 33:21 (16:12)

Dvorana Zlatorog, »600« gledalcev, sodnika: Satler, Pukšič

RK Celje Pivovarna Laško: Vujovič 13 obramb, Gaberšek 3/1 obrambe; Mazej 3, Dragašević, Razgor 1/1, Cokan 1, Marguč 2/1, Šarac 7, Grošelj, Poteko, Čepić 7, Horžen 4, Mlakar 3, Leban 1, Novak 1/1, Načinović 3; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 6 min

7-metrovke: 3/3

MRD Krka: Pavlin 1 obramba, Brajer 14 obramb, Radovič; Bevec 1, Avsec Je. 1, Majstorović 2, Lončar 6, Jakše, Plut 4, Klemenčič 3, Rašo, Kukman, Windischer, Vidmar, Emeršič 1, Matko 3; trener: Mirko Skoko

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 0/1