Celjski rokometaši z novim direktorjem in pomembno vlogo na evropskem nivoju

07. 06. 2018 15:01

Uprava celjskega rokometnega giganta je imenovala novega direktorja. Funkcijo so poverili Roku Planklju, ki je doslej opravljal funkcijo enega od treh podpredsednikov. 

Novo funkcijo bo iz rok dosedanje vršilke dolžnosti Saše Lešek, ki je to izvajala zadnjo leto, prevzel z julijem. Plankelj je nekdanji rokometaš, doslej pa je vodil regijsko in vertikalno prodajo v družbi Telekom Slovenije.

Ob imenovanju je novi direktor med drugim povedal: “Pred nami je zanimivo obdobje v katerem bomo krepili prepoznavnost blagovne znamke, nadgradili razvoj ostalih poslovnih modelov, ki bodo krepili prihodke kluba, kot so npr. digitalizacija in nove tehnologije, seveda pa želimo nadaljevati in nadgraditi tudi športno uspešnost, kolikor je to še mogoče. Velik poudarek v prihodnje bomo dajali razvoju mladih rokometašev in poizkušali vzpostaviti rokometno akademijo, za katero imamo v Celju odlične pogoje.”

§

Evropska rokometna zveza je namreč daljših pogajanjih podpisala dolgoročno pogodbo z Infrontom ter Perform Groupom, ki naj bi predrugačila podobo rokometa v prihodnje. Gre za 10-letno pogodbo, ki stopi v veljavo z letom 2020 in je ocenjena na vrednost med 500 in 600 milijoni evrov in s katero bodo partnerji rokometu zagotovili opazno rast v svetu športa, s poudarkom na privabljanju mlajše populacije skozi digitalne vsebine.

Poleg EHF in EHF Marketinga (EHFM) ima velike zasluge za podpis pogodbe tudi Forum Club Handball (FCH), organizacija, ki predstavlja najboljše evropske klube in ki bo s prvima tudi v prihodnje razvijala rokomet in rokometno igro.

Gregor Planteu, donedavni direktor celjskega kluba, sedaj pa član UO, je bil namreč najprej imenovan v upravni odbor združenja, nato pa izvoljen za enega izmed dveh podpredsednikov organizacije.

 

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 1,305 seconds.