Celjski rokometaši z novim direktorjem v potegovanje za ligo prvakov


Upravni odbor RK Celje Pivovarna Laško je na včerajšnji seji sprejel več odločitev, najbolj pomembni sta, da je novi direktor kluba postal Miroslav Benicky in da se bo klub potegoval za mesto v Ligi prvakov v prihodnji sezoni.

Naslov državnih prvakov Celju Pivovarni Laško prinaša nastop v EHF Evropski ligi, saj Slovenija ni uvrščena dovolj visoko, da bi imela zagotovljeno mesto v EHF Ligi prvakov. Tega ima zagotovljenega deset klubov, mest v tekmovanju pa je 16. Za preostalih šest se lahko torej prijavijo posamezne zveze, EHF pa nato na podlagi različnih kriterijev odloči, komu odobrijo prijavo. Prijavo za Ligo prvakov bo letos oddal tudi celjski klub, kar je potrdil tudi upravni odbor.

Na včerajšnji seji je bila za klub sprejeta še ena pomembna odločitev. Članom upravnega odbora se je namreč predstavil kandidat za novega direktorja kluba, saj se je s tega mesta z 31. majem poslovil Rok Plankelj. Upravnemu odboru se je predstavil 38-letni Miroslav Benicky, do pred kratkim direktor RK Tatran Prešov. Upravni odbor ga je po predstavitvi in razpravi potrdil za novega direktorja celjskega prvoligaša, kjer bo z delom nastopil 1. avgusta.

»V prvi vrsti mi je velika čast in privilegij, da mi je klub izkazal zaupanje za imenovanje na funkcijo direktorja najuspešnejšega slovenskega rokometnega kluba. Sam pojem RK Celje Pivovarna Laško predstavlja tradicijo ter uspehe s tem pa tudi odgovornost in obvezo do nadaljnjega trdega dela. Tako kot vse okoli nas se tudi rokometni svet spreminja in prinaša vsakodnevne izzive. Prepričan sem, da bomo z borbenostjo igralcev ter podporo strastnih celjskih navijačev dosegali zastavljene cilje. Pri tem se bomo naslonili na izkušnje vseh ljudi v klubu in predanost klubskih partnerjev. Veselim se pravih športnih borb in skupnih rokometnih užitkov v dvorani Zlatorog,« je za klubsko spletno stran o novem izzivu povedal Miroslav Benicky.

Predsednik kluba Gregor Planteu pa je dodal: »Vesel sem, da se je Miroslav Benicky pridružil ekipi RK Celje Pivovarna Laško. Miroslav poleg svojih poslovnih in rokometnih izkušenj prinaša svež veter in pogled od zunaj. Prepričan sem, da bo klub uspešno vodil in tako upravičil izkazano zaupanje in podporo.«