Celjski rokometaši z novo ligaško zmago proslavili polnoletnost osvojenega evropskega naslova (video)


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi 22. kroga državnega prvenstva gostili ekipo Slovenj Gradca ter v odsotnosti nekaj pomembnih igralcev zabeležili zelo pomembno zmago. To je bilo tudi lepo darilo celjskemu klubu, ki obeležuje 18-letnico osvojenega zgodovinskega evropskega naslova.

24. aprila 2004 so namreč rokometaši Celja Pivovarne Laško odigrali povratno tekmo finala EHF Lige prvakov in v Flensburgu visoko dvignili pokal za največji klubski uspeh v zgodovini. Tisto sezono je po prvi tekmi osmine finala in ob pomlajeni zasedbi ter zmanjšanem proračunu, malokdo pričakoval, da bo to najuspešnejša sezona in leto v zgodovini kluba. Po zaostanku za 13 golov v Španiji (Ademar Leon) je kazalo na zgoden izpad iz Evrope. A ob otvoritvi hrama slovenskega rokometa se je zgodil preobrat, oziroma čudež, po katerem je bilo vse drugače, kdor pa je bil tisti dan v dvorani je vedel, da se je zgodil premik, ki ga tisto sezono ne bo nič zaustavilo. In res ga ni. Vabljeni k ogledu video insrtov zgodovinskega trenutka celjskega rokometa. Več o takratnem uspehu si lahko preberete tukaj.

Nova pomembna ligaška zmaga

Začetek sobotne tekme je pripadel gostom, ki so izkoristili nekaj negotovosti v vrstah domačih, kar je bila posledica manjkajočih Vlaha, Kodrina, Žabića in Marguča. Korošci so povedli z 2:4, pri tem pa imeli še strel s sedmih metrov za 2:5, ki pa ga je obranil Bojić. Slednji je za tem ubranil še dva nevarna strela, kar je Celjanom vlilo energije. Hitro so uspeli izenačiti, z zadetkom Mlakarja pa so tudi prvič povedli (5:4). Sledila je izenačena igra vse do rezultata 7:7 (13. minuta), nato pa so pivovarji povsem zagospodarili na igrišču ter si z delnim rezultatom 6:0 v sedmih minutah priigrali lepo prednost. A tudi tu se niso ustavljali, čvrsto so igrali v obrambi, v napadu pa iz hitrih nasprotnih napadov polnili mrežo gostujočih vratarjev. Dve minuti pred koncem prvega dela so Celjani prišli do najvišje prednosti na tekmi 20:10. Prvi polčas se je končal z 22:13.

Visoka razlika je nekoliko upočasnila tempo srečanja. Celjski trener Toskić je opravil kar nekaj rotacij, Celjani pa so zaigrali nekoliko počasneje kot v prvem delu. Kljub temu so večji del drugega polčasa uspeli ohranjati prednost okoli osmih zadetkov razlike. Gostje se kljub temu niso predajali in v drugi polovici drugega polčasa uspeli približati tudi na štiri zadetke zaostanka. Po minuti odmora Toskića, so Celjani zadeve hitro postavili na svoje mesto ter v zaključnih minutah znova povišali prednost na zanesljivih končnih 39:31. Za domače je bil najbolj razpoložen Čepić, ki je zadel osemkrat, enega manj je dodal Cokan, Bojić pa je zbral 12 obramb. Za goste je bil s sedmimi zadetki najuspešnejši Kotar, Dobaj pa je dodal osem obramb.

Sedaj Celjane čaka derbi vodilnih ekip, ko se odpravljajo v goste k Trimu Trebnje, tekma bo v petek, 29. aprila.

RK Celje Pivovarna Laško : RK Slovenj Gradec 2011 39:31 (22:13)

Dvorana Zlatorog, 350 gledalcev, sodnika: Marinkovič, Vidali

RK Celje Pivovarna LaškoBojić 12/3 obramb, Gaberšek 1 obramba; Strmljan 3, Terzić 2, Mazej 5, Belej 3, Dragašević, Razgor 2/1, Cokan 7/4, Kačičnik, Poteko 2, Ivanković, Čepić 8, Mlakar 2, Suholežnik 5; trener Alem Toskić

Izključitve: 10 min; 7-metrovke: 5/6

RK Slovenj Gradec 2011: Petrič, Dobaj 8 obramb, Soldo, Krajnc, Grobelnik 4, Cvetko 4/1, Bulovič 3, Jezernik 3/2, Šol, Kotar 7/1, Lesjak, Golčar 1, Kleč 2, Komar 1, Štumpfl 3, Yankovskyy 3; trener: Ivan Vajdl

Izključitve: 0 min; 7-metrovke: 4/9