Celjski rokometaši z okrepitvama


Celjski rokometaši so se v minulih dneh okrepili z dvema igralcema. V Celje prihajata 24-letni bosanski vratar Nebojša Bojić, ki trenutno brani barve Ribnice ter 25-letni slovenski srednji zunanji igralec Tilen Strmljan, ki prav tako trenutno brani barve Ribnice.

Nebojša Bojić je 24-letni vratar, ki trenutno nastopa v Ribnici, katere član je od sezone 2018/2019. Pred tem je že igral pri dveh slovenskih klubih, sezono in pol je bil pri RK Slovenj Gradec 2011, pol sezone pa v RD LL Grosist Slovan. V Bosni je nastopal za njegov matični klub, RK Sloga Doboj, potem ko je bil član mlajših reprezentanc Bosne in Hercegovine, pa je bil na zadnjem zboru tudi že prvič del članske ekipe te države, za katero še nima nastopa, a upa, da si bo s predstavami v dresu Celja priboril tudi te. RK Celje Pivovarna Laško je z njim podpisal dveletno pogodbo o sodelovanju.

»Zame je velika čast in odgovornost podpisati pogodbo s takšnim klubom kot je Celje. Verjamem, da sem do tega prišel z dokazovanjem in predstavami, ki so mi uspele v slovenski ligi, kjer so me v Celju opazili. Prišlo je do klica najtrofejnejšega kluba v Sloveniji in to je klic, ki se ga ne zavrača. Verjamem, da lahko tu še veliko napredujem, hkrati pa verjamem, da lahko tudi sam ekipi in Celju pomagam ter prispevam svoj doprinos. Zelo sem vesel, da sem tu in želim se dokazati ter pokazati, da je zaupanje upravičeno,« je o prihodu v Celje povedal Bojić.

Tilen Strmljan, ki je bil tudi že član mladih slovenskih reprezentanc, je kariero začel pri trboveljskem Rudarju, nato pa se je preselil v Šmartno, kjer je takoj zablestel in že v prvi sezoni dosegel preko 200 zadetkov. Ko je v naslednji dosežek še izboljšal, je bil med najzaslužnejšimi, da so Šmarčani osvojili naslov 1. B DRL. Svoj potencial je nato predstavil še v prvi ligi, ko se sezono še nastopal za Šmartno, nato pa se je preselil v Ribnico, kjer je nastopal tudi v evropskih pokalih. Poleg tega, da je v slednji še vedno zelo nevaren za nasprotnikov gol, pa seveda v veliki meri skrbi, da do priložnosti za zadetek prihajajo njegovi soigralci, to pa bo glavna naloga tudi v Celju, s katerim je podpisal triletno pogodbo o sodelovanju.

»Zelo sem vesel, da sem se uspel dogovoriti s Celjem in občutki so odlični. Imel sem še nekaj drugih ponudb, vendar na koncu to ni bila težka odločitev. Gre za klub s tradicijo, ki ni velik le v slovenskem prostoru, temveč tudi v Evropi. Tu so pogoji za trening, napredek in vse ostalo vrhunski, tu so odlični strokovnjaki in praktično ima rokometaš na voljo vse kar potrebuje. Zato sem res zadovoljen, da bom v novi sezoni tu, želim trdo delati, napredovati in se razviti v čim boljšega igralca, v prvi vrsti pa predvsem ekipi pomagati do kar najboljših rezultatov. Rokomet je ekipni šport, zato je to najbolj pomembno in verjamem, da se bomo skupaj z navijači velikokrat veselili,« pa je o prihodu v Celje povedal Strmljan.

foto: RKCPL