Celjski rokometaši z visokimi tekmovalnimi in prometnimi ambicijami


zaveza_amzsCeljski moški rokometni kolektiv, ki sliši na ime RK Celje Pivovarna Laško je za predstavitev ekipe in ciljev pred novo sezono izbral Center varne vožnje AMZS na Vranskem, saj kot družbeno odgovorna organizacija želijo, da so njihovi fantje tudi zgled cestah.

V ta namen so podpisali tudi posebno zavezo, kasneje pa so se fantje preizkusili v obvladovanju sponzorskih vozil na različnih površinah.

V vozilih so rokometaši tudi prišli na prizorišče konference, ki je bil v rokometno igrišče prirejen travnik, na katerega so parkirali glede na svojo igralno pozicijo.

Po odhodu številnih igralcev ima trener Branko Tamše znova pred sabo izziv, da v kratkem času ustvari odlične posameznike, kakor tudi ekipo.

Iz Velenja se je v Celje preselil reprezentančni vratar Klemen Ferlin, prav tako pa je iz Velenja prišel srednji zunanji, Rok Ovniček. Med novinci je tudi aktualni mladinski evropski prvak, krožni igralec Kristjan Horžen. Na mladinskem evropskem prvenstvu je igral tudi Josip Šarac, ki je bil najboljši strelec hrvaške reprezentance. Na istem položaju, levem zunanjem igra najbolj izkušeni novinec, Draško Nenadić, ki je prišel iz Silkeborga, pred leti pa je s Flensburgom že osvojil naslov evropskega prvaka. V kadru trenutno ni mladega reprezentanta Gregorja Ocvirka, o čemer smo poročali včeraj. Novinec v strokovnem delu ekipe je trener vratarjev Aleš Anžič, sicer Celjan.

cof

V novi sezoni si v klubu želijo osvojiti vse domače lovorike, v ligi prvakov pa preboja v drugo fazo tekmovanja.

Tekmovalnim del sezone se začenja že v sredo, ko bo v Novem mestu na sporedu superpokal Slovenije. 12. septembra Celjani začenjajo državno prvenstvo, 16. septembra pa se v Zlatorogu obeta prva tekma lige prvakov, in sicer z danskim Skjernom. Vse evropske tekme v novi sezoni bodo ob enotnem terminu, ob nedeljah ob 17h.

Klubska uprava napoveduje korak naprej pri digatalizaciji poslovanja, prav tako pa uvajajo Club1946 (verjetno ni šlo skozi slovensko poimenovanje?!), ki vključuje ugodnosti za zveste navijače.