Celjski rokometaši zbrali 8 zvrhanih nakupovalnih vozičkov dobrot za revno družino


Dobrodelna Fundacija Utrip humanosti in njeni športni ambasadorji, rokometaši RK Celje Pivovarna Laško, so danes predali zbrana živila s sobotne dobrodelne tekme in tako tričlanski družini iz Petrovč polepšali ta siv, deževen dan.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v soboto odigrali zadnje letošnje srečanje pred domačimi gledalci. Poleg tekmovlanega naboja in teže pa je imela tekma devetega kroga končnice 1. NLB Leasing lige še močan dobrodelni predznak. Celsjki klub je skupaj z dobrodelno Fundacijo Utrip humanosti, v zameno za brezplačne vstopnice, zbiral trajna živila za socialno ogroženo družino iz okolice Celja.

Čeprav tokrat Zlaotrog ni pokal po šivih, se je v predverju zbralo ogromno živil – osem zvrhanih nakupovalnih vozičkov – ki smo jih predali izbrani družini iz Petrovč, ki se iz srca zahvaljuje vsem, ki ste bili pripravljeni pomagati in stopiti skupaj.

Pomagali smo mladi družini, ki se vsakodnevno bori s težko finančno situacijo in boleznijo.

Mamica štiriletnega fantiča se je z boleznijo srečala že v otroštvu, ko jo najprej, še kot deklico prizadela možganska kap. Nato se je spopadla še z rakom in ga uspešno premagala. Čeprav si nadvse želi dela, pa tudi zaradi izjemno visoke dioptrije nikakor ne najde zaposlitve. Tudi očeta je že kot najstnika doletela huda nesreča. Povozil ga je vlak in izgubil je obe nogi. Za nameček pa je pred leti ostal še brez zaposlitve in tako še danes neuspešno išče delo. Največja sreča je njun 4 letni sin, ki staršema vliva potrebno voljo in pogum, da zmoreta skozi težke čase. Tudi deček pa potrebuje dolgotrajno zdravljenje, saj boleha za pomanjkanjem rasnega hormona. Mlado družino tako življenje nenehno preizkuša. Tako jim je pred časom, zaradi samoužiga, skoraj pogorel skromen dom in za las so rešili tiso najvrednejše – življenje. Ne glede na vse kar so prestali premorejo ogromno ljubezni in vere v življenje ter prepričanje, da je potrebno pomagati in deliti.

»Nihče ne more narediti vsega, vsak pa lahko naredi nekaj dobrega!«