Celjski rokometni klub z novima okrepitvama


Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je predstavil novi dve okrepitvi, ki bosta po Roku Zaponšku in Gregi Krečiču, oblekli celjski dres v naslednji sezoni. Pivovarje bosta torej okrepila Nik Ćirović, ki trenutno nastopa za Ormož, in Uroš Miličević, član Ribnice.

Nik Ćirović; foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook

Ćirović zaseda položaj srednjega zunanjega, pri Ormožu pa zadnji dve sezoni sicer nastopa kot posojen član Celja. V letošnji sezoni državnega prvenstva je na 16 tekmah dosegel kar 127 golov, kar ga uvršča na tretje mesto lestvice strelcev. Kar se tiče povprečnega števila zadetkov na tekmo pa 21-letnik zaseda celo drugo mesto, na tekmo namreč doseže 7,9 zadetkov.

Nik Ćirović po podpisu pogodbe s Celjem: “Sprva bi se rad za ponujeno priložnost zahvalil RK Celje Pivovarna Laško in trenerju Alemu Toskiću. Veseli me, da sem v preteklih dveh sezonah izkoristil ponujeno priložnost v Ormožu. Zdaj sem vesel, da se vračam v Celje. Težav s prilagajanjem ne bo, saj sem pred odhodom v Ormož, v Celju živel pet let. Vsem privržencem sporočam, da se bom boril po svojih najboljših močeh.”

Uroš Miličević; foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook

Miličević, ki igra na položaju levega zunanjega, je v preteklosti igral za Ljubljano, po dobrih predstavah v dresu Ribnice pa se torej seli v knežje mesto. 23-letnik je po podpisu pogodbe s Celjani dejal: “Prvi vtisi so fantastični. Ponosen in počaščen sem, da bom lahko oblekel dres Celja Pivovarne Laško ter zaigral v hramu slovenskega rokometa. Če pogledam dosedanjo kariero, potem lahko rečem, da grem stopničko po stopničko. Celje je nedvomno stopnička višje in zelo se že veselim prihodnje sezone. Celje ima izjemno podporo iz tribun, zato komaj čakam tekme, ko bom lahko igral pred takšno podporo.”

Alem Toskić; foto: David Valant

Svoje mnenje o novih osvežitvah igralskega kadra je dodal tudi trener Alem Toskić: “Vsi v klubu smo zelo zadovoljni, da smo dobili tako kakovostna igralca. Za sabo imata zelo dobri sezoni. Pokazala sta, da sta igralca na katera se lahko v prihodnosti resno računa. Veseli nas, da sta izbrala naš klub. Nik in Uroš bosta dodana vrednost našega moštva.