Celjski športni konec 18. tedna: najbolj navdušili nogometaši in rokometaši


Pregled športnega dogajanja najbolj športnega mesta v državi.

Atletika:

Jan Kokalj (Kladivar) je zmagal na mednarodnem mitingu v Zagrebu v teku na 3000 m, njegov klubski kolega Vid Botolin pa je osvojil odlično 2. mesto. Uspešno so nastopali tudi ostali atleti AD Kladivar.

Poročilo tekme (klik)

Dvoranski nogomet

Ekipa ŽNK Celje je zapravila drugo zaključno žogo za osvojitev naslova prvaka v dvoranskem nogometu. Na četrti tekmi finalne serije v Celju so še drugič zapored izgubile z ekipo Slovenskih goric. Tokrat je bilo visokih 5:0 za gostujočo ekipo. Izid v finalni seriji je sedaj izenačen na 2:2. O prvakinjah bo sedaj odločala 5. tekma, ki bo na sporedu v petek, 10. maja ob 20. uri v Benediktu.

Ženska futsal liga, finale: 4. tekma, 4.5.

ŽNK Celje – KMN Slovenske gorice  0:5 (0:2) (2:2 v zmagah)

0:1 Vrabel (13.), 0:2 Vrabel (14.), 0:3 Vrabel (37.), 0:4 Tanšek (38.), 0:5 Vrabel (40.)

S štirimi goli se je izkazala prva strelka lige Tanja Vrabel.

Košarka

V tretji tekmi finalne serije so košarkarji Celja v Podčetrtku izgubili z visokih 92:74 in si tako niso priborili prvoligaškega statusa.

Več o tekmi (klik)

Nogomet

Po razočaranju v Novi Gorici so celjski nogometaši na domači tekmi z aktualnimi nogometnimi prvaki Olimpijo prikazali drugačno predstavo in z novimi tremi točkami ostajajo v konkurenci za evropska tekmovanja. Zmagali so z 1:0.

Več o tekmi tukaj (klik)

Rokomet

Ženske: Rokometašice ŽRK Z’dežele so doma premagale ekipo Aklimat Ptuj s 33:26. Z zmago so se utrdile na prvem mestu lestvice skupine za uvrstitev od 5. do 9. mesta v državnem prvenstvu. Najboljši strelki tekme sta bili Černjakova in Regnerjeva.

Moški: Celjani so v prvem majskem preizkusu v Zlatorogu igrali s Koprčani in visoko zmagali. Po izenačenem prvem delu tekme, so Celjani povsem prevladali in slavili s 27:22.

Več o tekmi tukaj (klik)

Športno plezanje

Na četrti tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Vudžjangu na Kitajskem je Celjan Jernej Kruder obstal v polfinalu. Zasedel je 16. mesto.