Celjski športniki uspešni na 46. Mednarodnih igrah šolarjev v Južni Koreji


Celjske športnice so v mesu Daegu v Južni Koreji, kjer so od 12. do 16. julija potekale 46. Mednarodne igre šolarjev, osvojile kar 4 medalje.

Celjska delegacija je štela 9 športnikov in športnic (5 atletinj in 1 atlet ter 2 plavalki in 1 plavalec), 2 trenerja in vodja ekipe, spremljal pa jih je tudi Igor Topole, ki je podpredsednik komiteja ICG.

Mladi športniki in športnice so odlično zastopali svoje mesto, predvsem atletinje Anja Simončič, ki je osvojila srebrno medaljo v teku na 100 metrov, kovino istega leska si je za tek na 800 metrov zaslužila Maja Plaznik,  bron pa je prav tako na 100 metrov osvojila Nuša Pintar.Odlično pa je nastopila tudi štafeta 4 x 100 m v postavi Aneja Simončič, Kaja Štante, Nuša Pintar in Tara Bosil, ki je prav tako osvojila srebrno medaljo.

Srčno so se borili tudi vsi ostali in v izjemno močni konkurenci v atletskih ter plavalnih disciplinah osvojili še kar nekaj visokih uvrstitev.

Na igrah so sodelovale ekipe iz 79 mest iz 37 različnih držav in s 4 kontinentov. Med njimi so bile tudi ekipe iz 6 slovenskih mest.

Športniki v starosti do 15 let so nastopali v atletiki, plavanju, namiznem tenisu, tenisu, taekwondo-ju, nogometu in odbojki.