Celjski stadion z novimi reflektorji, na obzorju reprezentančna okrepitev, v Estonijo tudi vroči nogometaš Eura 2024


Celjski nogometaši se bodo jutri odpravili v Estonijo, kjer bodo v sredo ob 18. uri igrali prvo tekmo prvega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov.

Medtem se na osrednjem celjskem nogometnem objektu zaključujejo obnovitvena dela, da bo lahko knežje mesto gostilo tekme mednarodne ravni. Včeraj so zasvetili tudi novi reflektorji, ki jih bodo preizkušali tudi danes, ko bodo opravljali meritve osvetljenosti.

Celjani še tudi niso končali s krepitvijo moštva. Po neuradnih informacijah se v knežje mesto seli odlični mladi vezist Domžal, Jošt Pišek.

Medtem pa se je dopustu v korist ekipe odpovedal slovenski reprezentant, ki je blestel na potekajočem Evropskem prvenstvu, Žan Karničnik. 29-letni bočni nogometaš se z ekipo Celja že pripravlja na začetek evropskih kvalifikacij.

Po neuradnih podatkih bo prvo ekipo okrepil Jošt Pišek, eden najboljših vezistov minule sezone v prvi slovenski ligi. 22-letnega nogometaša, ki je v 31 nastopih prejšnje sezone dosegel 10 golov, so sicer novačili tudi Rusi, a se je Izlačan odločil, da se iz Domžal preseli na vzhodno stran Trojan. Pohvali se lahko tudi, da je za reprezentanco do 21 let zbral 9 nastopov. O njegovem prestopu se je veliko pisalo že od pomladi, Pišek pa je prav proti Celju dosegel enega najlepših golov sezone:

Ko bo prestop dokončno potrjen, bo Jošt Pišek že sedma letošnja okrepitev Celjanov. Do zdaj so v tem prestopnem roku v Celje prišli branilec Slavko Bralić, krilni napadalec Ivan Brnić, še en krilni napadalec Jahnoah Markelo, napadalec Armandas Kučys, levi bočni branilec Matija Kavčič in vratar Lovro Štubljar.

Trener NK Celje, Damir Krznar, o prestopnem roku: “Dobili smo to, kar smo pričakovali. Če se bo med prestopnim rokom pokazala še priložnost za kakšno okrepitev, bomo to vsekakor poskušali izkoristiti, a se nam v tem trenutku nikamor ne mudi.”
Krznar ne sprejema vloge favorita

Pred uvodno tekmo je trener Damir Krznar spregovoril za klubsko spletno mesto na različne tematike:

O stanju v ekipi

“Najpomembenjše je, da smo vsi zdravi. Pred prvo tekmo, ki bo tudi ena najpomembnejših v sezoni, smo dobro razpoloženi. Manjši izziv bo zagotovo to, da je prva tekma, ko gre zares, evropska. Na nas (strokovni štab) je, da igralce pripravimo, da bodo kos preizkušnji.”

O pričakovanjih glede Flore

“Flora je državni prvak, ki ima v svojih vrstah štiri standardne reprezentante Estonije. To je ekipa, ki je navajen zmagovati, ekipa, ki si zasluži naše spoštovanje. Sem optimist in verjamem, da lahko napredujemo v naslednji krog, a ne sprejemamo vloge favorita, saj koeficienti pravijo, da je postavljena ekipa Flora, mi pa njihovi izzivalci.”

O podobi Celja v novi sezoni

“Kar funkcionira, ni potrebno spreminjati. Zagotovo smo spreminili nekatere manjše detajle v naši igri, imamo tudi plan B. Imamo še nekaj prostora za kakšno okrepitev, a trenutno smo zadovoljni s podobo moštva. Zadovoljni smo z okrepitvami, saj smo dobili, kar smo želeli.”

S treningov pred potovanjem v Estonijo (vir foto: FB profil NK Celje)

Karničnik namesto na eksotične počitnice v Estonijo

Nogometaš Celja je še vedno eden od slovenskih junakov na potekajočem Evropskem prvenstvu v nogometu, Žan Karničnik. Medtem ko se njegovi reprezentančni soigralci večinoma sončijo na eksotičnih plažah, se je 29-letni Korošec včeraj pridružil soigralcem v pripravah na izjemno pomemben kvalifikacijski dvoboj s Floro iz Talina.

Trener Damir Krznar je navdušen nad Karničnikovim odnosom, obenem pa se zaveda, da ga bodo v Celju sila težko zadržali.

Povsem normalno je, da bo ‘iskana roba’. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Žan je že v ritmu, izostanek priprav se ne bo poznal. Sam je izrazil željo, da bi bil zraven že pri prvi evropski tekmi, kar izjemno spoštujem,“ je Krznar povedal za Planet nogomet.

Povratna tekma s Floro bo v Celju v torek, 16. julija ob 18. uri.