Celjski taekwondoisti na nedavnem svetovnem prvenstvu v Španiji osvojili odličja


Danes smo z Mestne občine Celje prejeli obvestilo, da so članice Športnega kluba Hyong iz Celja osvojile srebrno in bronasta odličja na svetovnem prvenstvu v taekwon-doju, ki je potekalo med 23. in 27. oktobrom v Benidormu v Španiji.

Članice Športnega kluba Hyong iz Celja: Teja Toplak, Staša Lubej in Petra Žolnir so osvojile na svetovnem prvenstvu v taekwon-doju srebrno in bronasta odličja. Teja Toplak je postala svetovna podprvakinja pri mladinkah do 60 kg in z ekipo mladink v borbah osvojila bron, prav tako bronasti pa sta Saša Lubej in Petra Žolnir z ekipo članic v borbah.

Med svetovno konkurenco so od klubskih tekmovalcev nastopili tudi Nejc Aristovnik (mladinci borbe do 50 kg), Anže Dimec (člani forme I. dan, borbe do 63 kg) in Uroš Bernard (člani forme IV-VI-dan).

Med ostalimi reprezentanti je zlato osvojila Urška Gazvoda (mladinke do 55 kg), srebro Urša Terdin (mladinke nad 65 kg), bron pa Alen Preložnik (mladinci do 50 kg), Sanel Ljutić (člani do 63 kg) in Nejc Gazvoda (člani do 70 kg).

Ob tej priložnosti je športnikom čestital tudi župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in se jim zahvalil, ker so ponesli ime občine v sam vrh svetovnega prvenstva v taekwon-doju.

Vir: Mestna občina Celje

Foto: arkih ŠK Hyong

eH