Celjski tekač zaključil svojo športno kariero


Jan Kokalj je zaključil svojo tekmovalno pot, ki je bila prepletena s številnimi uspehi. Tekač Atletskega društva Kladivar Celje se bo tako po tekaški karieri podal novim ciljem naproti.

26-letni Hudinjčan je na svoji tekaški poti postal večkratni državni prvak, trikrat je slavil na Ljubljanskem maratonu (10 km), štirikrat se je udeležil evropskega prvenstva v krosu, pohvali pa se lahko tudi s številnimi nastopi na balkanskih prvenstvih in sredozemskih igrah. Ob tem je postavil tri državne rekorde, večkrat pa je oblekel tudi dres slovenske reprezentance.

Kokalj je ob koncu kariere strnil misli: ”Pravijo, da za vse v življenju pride pravi čas. Tako je tudi v moji športni karieri prišel trenutek, ko nimam več ciljev in motivov za naprej. Prišel je torej trenutek, ko sem sprejel težko odločitev, da se preneham resno ukvarjati s tekom in tekmovanji, ter da je čas, da se posvetim novim ciljem v življenju.”

Nekdanji državni prvak iz Celja je še dodal: ”Srečal sem mnogo dobrih ljudi, z nekaterimi bom povezan celo življenje, drugi mi bodo ostali za vedno v prijetnem spominu. Na začetku svoje športne poti si nikoli ne bi mislil, da bom dosegel toliko. To pot bi z veseljem prehodil še enkrat in ni mi žal nobenega pretečenega kilometra.”