Celjski tenisači gostili prednovoletni turnir


Aktivisti Teniškega kluba Celje so med 26. in 30. decembrom izpeljali teniški turnir za mlade do 16 let. Prizorišče dogodka je bil t.i. balon s peščenimi igrišči v Mestnem parku Celje.

Turnir je potekal pod okriljem Teniške zveze Slovenije, udeležilo pa se ga je 62 tekmovalcev, 34 fantov in 28 deklet. Zastopan je bil tudi domači klub.

V ženski kategoriji se je na vrh povzpela prva nosilka Zala Bizjak, ki je v finualu s 7:6(3), 6:4 ugnala 3. nosilko Taro Murshed.

Pri fantih slavil Liam Lungarič – Kotnik, ki je s 6:4, 1:6, 6:1 v finalu premagal Jošta Pečovnika. Slednja sta si v finalu nasproti stala že 7. na turnirjih pod okriljem TZS, še sedmič pa se je zmage veselil Lugarič Kotnik. Še šestič je zmagovalca odločil tretji niz

V Teniškem klubu Celje so ponosni na svojo vlogo pri organizaciji turnirjev slovenskega in mednarodnega ranga, vključno s članskimi kategorijami z nagradnim skladom 15.000 dolarjev. Kot je sporočil Nik Dimitrijević si klub prizadeva spodbujati tenis med otroki in mladimi ter vključevanje mladih talentov v svoje vrste.

Zaključek turnirja je bil priložnost za podelitev nagrad in priznanj najboljšim igralcem, obenem pa je bil to tudi čas, ko je teniška skupnost proslavljala uspešen zaključek leta 2023. Teniški klub Celje se kot kolektiv veseli prihodnjih turnirjev ter nadaljnjega spodbujanja in razvoja mladih teniških talentov na lokalni in mednarodni ravni.

Dober mesec dni nazaj so pri TK Celje izpeljali tudi odprto prvenstvo članov in članic: