Center konjeniškega športa Celje odličen gostitelj štiridnevnega državnega prvenstva v preskakovanju ovir s konj


Minuli vikend je v Centru konjeniškega športa Celje (CKŠC) potekalo štiridnevno Državno prvenstvo v preskakovanju ovir s konji. Na tekmovanjih se je pomerilo 150 konj, ogledalo si jih je več kot 4.000 obiskovalcev. V najzahtevnejši kategoriji člani, kjer je višina ovire 150 cm, je zmago slavil Robert Bombek iz Konjeniškega kluba Velebiro iz Maribora s konjem Colomina in s tem prejel častitljivi naziv državnega prvaka v preskakovanju ovir v Sloveniji.

Center konjeniškega športa Celje je bil letošnji izvajalec Državnega prvenstva v preskakovanju ovir s konji za Konjeniško zvezo Slovenije (KZS). Še enkrat več se je izkazal kot izvrsten organizator, saj je štiridnevno tekmovanje potekalo brezhibno.

Robert Bombek je slavil v najzahtevnejši kategoriji.

V kategoriji amaterji, kjer je višina ovire 115 cm, je zmago slavila Maja Habjan s konjem Lupinchen iz Konjeniškega kluba Velebiro iz Maribora, medtem ko je drugo mesto osvojila Neja Drozg s konjem Cornetto iz Konjeniškega kluba Gibanje.

V kategoriji mlajši mladinci, kjer je višina ovire 105 cm, je naziv državne prvakinje prejela Zoya Tosay s konjem Acordi iz Konjeniškega kluba Karlo Maribor, medtem ko je bila drugouvrščena Nina Maček s konjem Up Yours iz Konjeniškega kluba Celje.

Državni prvak v kategorji mladincev, kjer je višina ovire 125 cm, je postal Anže Šisernik s konjem Quintano K iz Konjeniškega kluba Karlo Maribor, medtem ko je drugo mesto pripadlo Tanit Baukman s konjem Wait n See, prav tako iz Konjniškega kluba Karlo Maribor. Tretje mesto v kategoriji mladincev je osvojila Celjanka Tina Fink s konjem Winston iz Konjeniškega kluba Celje.

Med mlajšimi člani, kjer je višina ovire 135 cm, je zmagal Tadej Skaza s konjem Armagedon S iz Konjeniškega kluba Velenje, medtem ko je drugo mesto osvojila Iza Vele s konjem Velebiro Riante iz Konjeniškega kluba Velebiro iz Maribora.

Tadej Skaza je slavil v kategoriji mlajši člani.

V najzahtevnejši kategoriji člani, kjer je bila višina ovire 150 cm, je zmagal Robert Bombek s konjem Colomina iz Konjeniškega kluba Velebiro iz Maribora, medtem ko je drugo mesto osvojil Mihael Kovačič s konjem S Granada iz Konjeniškega kluba Karlo Maribor. Tretjeuvrščeni je bil Robi Skaza s konjem Catarina iz Konjeniškega kluba Velenje. Domačinka Tajda Bosio, je s konjem Up town girl osvojila peto mesto.

Nedaleč od centra knežjega mesta so se na štiridnevnem tekmovanju zbrali najboljši jahači iz cele Slovenije. »Odziv tekmovalcev je velik, predvsem zaradi infrastrukturnih pogojev in terena, ki je v Centru konjeniškega športa Celje med najboljšimi v Evropi«, je pojasnil Hugo Bosio, Predsednik Športnega društva CKŠC.

»Z obiskom tekmovalcev in obiskovalcev smo letos izredno zadovoljni in v veliko zadovoljstvo nam je, da nam je Konjeniška zveza Slovenije zaupala organizacijo tega tekmovanj. S tem so nam pritrdili, da izpolnjujemo vse pogoje in najvišje zahteve, ki sodijo k organizaciji tovrstnega tekmovanja ter med najboljše konjeniškega centre v Sloveniji«, je še dodala Nika Bosio, direktorica Centra konjeniškega športa Celje.

Vir: Hugo Bosio ml.

Foto: Sibil Slejko