Černjulova z osebnim rekordom v Celju tudi z vstopnico za Rio


ad-kladivarOb vsej množici dogodkov Celje ta konec tedna gosti še dvodnevno prireditev Prvenstvo Slovenije v atletiki.

Prvi tekmovalni dan je zaznamovala članica domačega Kladivarja, Maruša Černjul, ki je zmagala v skoku v višino in z 1,93 metra izpolnila normo za olimpijske igre v Riu de Janeiru. Černjulova je na koncu poskušala še na 1,95 m, a ni bila uspešna. Slovenski rekord od leta 1994 z 200 cm drži Britta Bilač.

Njen klubski kolega Robert Renner je v skoku s palico preskočil 5,60 m in potrdil dobro formo. Obetavni atlet je skušal doseči tudi državni rekord in letvico dvignil na 5,72 m, a mu v treh poskusih ni uspelo. Naslednjič bo nastopil na evropskem prvenstvu v Amsterdamu prihodnji mesec.

Med domačimi matadorji je bil v teku na 400 m prepričljiv Luka Janežič, ki je razdaljo pretekel v času 45,94 s.

Razburljivo je bilo v ženskem teku na 100 m z ovirami, kjer so tekmovalke tekle z vetrom v prsi 1,6 m/2. Marina Tomić je do zadnje ovire prepričljivo vodila, a se tam zapletla in komajda še prišla do cilja. Njen čas 13,66 s je bil za 12 stotink boljši od prve zasledovalke.

Zelo zanimivo je bilo tudi v moškem teku na 1.500 m, kjer so kladivarjevci narekovali tempo, a je na koncu Velenjčan Jan Breznik za 27 stotink ugnal Jana Brešana, tretjeuvrščenega Luko Zalokarja pa za 42 stotink.

V nedeljo je na sporedu drugi tekmovalni dan. V taboru Kladivarja si največ obetajo od ženskega meta kopja, kjer nastopa Martina Ratej in od teka na 200 m, kjer je favorit Luka Janežič.

polsi-drzavni-celje-2016