Češka lekcija Celjankam; fantje drugič boljši od Dolenjcev


Po ducat letih je Celje znova gostilo žensko košarkarsko klubsko tekmo pod okriljem evropske košarkarske zveze. V drugem krogu evropskega pokala je v Gimnaziji Celje – Center gostoval češki Nymburk. 

Celjanke so po začetnih 0:4 odlično odgovorile in z 11 zaporednimi točkami prešle v vodstvo, ki je gostujočega trenerja prisililo k prvi minuti odmora. Gostiteljice so tudi po tej prekinitvi nadaljevale fantastično in do konca prve četrtine nabrale kar 15 točk prednosti.

Po domači prednosti 17 točk na začetku druge četrtine so Čehinje začele igrati bolje in zmanjševale zaostanek cinkarnark, ki jim ni pomagala tudi trenerska intervencija z minuto odmora. Gostje so se v 17. minuti približale na 36:32, ob polčasu pa je bila razlika 6.

Najbolj kritično za Celjanke je bilo obdobje po glavnem odmoru, saj je Nymburk tretjo četrtino dobil kar z 22 točkami razlike, domača dekleta pa so delovala nemočno. Gostje so v zadnjem kvartalu večkrat vodile za 17 in na koncu vpisale svojo drugo zmago.

Cinkarna Celje : Nymburk 68:83 (27:12, 16:25, 9:31, 16:15)
Friškovec 16, Ocvirk 15, White 12, …

Larisa Ocvirk, kapetanka ŽKK Cinkarna Celje: »V prvi četrtini smo igrale zelo agresivno in posledično povsem zaustavile nasprotnice. V nadaljevanju pa smo popustile, nismo bile več prave in Nymburk je stvari vzel v svoje roke. Sprva nas ulovil, potem pa rezultatsko pobegnil in ni se nam več uspelo vrniti v igro.”

V petek, 2. novembra, bo ob 18:00 v dvorani GCC tekma jadranske lige z zasedbo iz Banovićev iz Bosne in Hercegovine. Naslednji teden je v okviru Eurocupa na vrsti gostovanje na Slovaškem.

§

V okviru pokalnega tekmovanja so celjski košarkarji še drugič ugnali Grosuplje.

V Celju so bili boljši za 21 točk, ki so jih dodali k prednosti 12 s prvega srečanja.

Celje : Grosuplje 98:77 (30 : 16, 26 : 22, 18 : 15, 24 : 24)

*foto: Gojko Kusić

dame-izbirajo-polsi-klik